La Centrul de vaccinare antiCOVID din Pavilionul Expozițional se descurcă fiecare cum poate – Ghid de supraviețuire

3
1946

În municipiul Constanța sunt deschise mai multe centre de vaccinare antiCOVID, dar cel de la Pavilionul Expozițional este cel mai mare. Din păcate, odată ajuns aici, trebuie să te descurci cum poți, angajații nu oferă informații, preferă să vorbească între ei.

Deși este un centru de vaccinare antiCOVID,  la intrarea în Pavilionul Expozițional nu îți măsoară nimeni temperatura. Intri pur și simplu și începi să te uiți cu atenție după numărul fluxului la care ai fost alocat – conform mesajului primit -, ca să știi către ce masă te îndrepți, pentru a fi identificat. Nu te îndrumă nimeni, te uiți de jur împrejur și văzând atâtea mese și angajați, realizezi că trebuie să te duci la cea unde este afișat numărul fluxului tău. Ești identificat, ți se confirmă programarea și ți se spune „Mergeți tot înainte“. Atât. De fapt, acesta este, am putea spune, motto-ul acestui centru de vaccinare: „Mergeți tot înainte“. Pentru că doar atât îți spun angajații de aici. Fără nicio altă explicație.

Pătrunzi mai departe în centru și zărești alte mese și o mulțime de oameni. Și alți câțiva angajați care, dacă ai noroc, ți se adresează. Dacă nu sunt prea preocupați să discute între ei. Până la urmă se înduplecă să îți spună să iei formular, să mergi la o masă și să îl completezi. Atât. Așa că asta faci și aștepți. Peste tot se strigă numele unor persoane, poate te strigă și pe tine, nu? Greșit. Aștepți, mai aștepți un pic, te enervezi, așa că te întorci la angajații pe care i-ai lăsat în urmă și întrebi ce trebuie să mai faci. Ți se răspunde, deranjat, același „Mergeți tot înainte“. Și așa faci. Până unde, vezi tu, ce tot vrei atâtea indicații?

Vezi o coadă, te așezi și tu în rând. Poate acesta e următorul pas. Te întreabă, însă, din spate, de la o măsuță mică, o doamnă, dacă ai făcut vizita medicală. Aia unde trebuia? Spui nu, așa că te cheamă. Îți ia formularul pe care l-au completat mai înainte, te întreabă dacă urmezi vreun tratament, dacă ai vreo boală cronică, dacă ai vreo alergie, răspunzi „nu“ la toate, așa că te trimite înapoi la coadă. Bineînțeles, că cei de la coadă nu respectă distanțarea socială, te întorci, dar nu te bagă în seamă, nu înțeleg ce vrei. Faci un pas mai la stânga, mai la dreapta, poate-poate. Degeaba. Ți se îngrămădesc în suflet.

Bine că ajungi în fața unei alte doamne, dar aceasta nici măcar nu ridică ochii din calculator, doar îți spune „Lăsați buletinul. Mergeți la cabina 5“. Fericit că acum știi ce ai de făcut, te îndrepți spre cabină, dar supriză… nu e nimeni. Te întorci la doamna care ți-a păstrat buletinul, îi spui că nu e niciun medic acolo și te trimite la cabina 6. Mergi la aceasta, iar e goală, iar te întorci, te trimite la 7, iar e goală, deci faci cale-ntoarsă, noroc că s-a eliberat la cabina 2, te trimite acolo.

Îți lași geaca pe un scaun, nu există niciun cuier, și te așezi. Îți ridici mâneca, așa cum ți s-a cerut, dar degeaba, trebuie mai sus și mai sus nu se poate, așa că trebuie să dezbraci cămașa. În văzul tuturor, căci nu există nicio perdea, o draperie, ceva, la nicio cabină, pentru păstrarea intimității. Cel puțin ai noroc de un vaccinator profesionist, nu te doare vaccinarea, abia simți o înțepătură.

Te îmbraci, te întorci să-ți iei buletinul și auzi același îndemn: „Mergeți tot înainte“. Și asculți, bineînțeles, faci câțiva pași și vezi o săgeata. Aleluia! Lași, din nou, cartea de identitate și ești îndemnat să iei un loc oriunde în sală.

Aștepți, ești strigat după câteva minute, ți se înmânează certificatul de vaccinare și ți se spune că poți pleca: „Nu au trecut 15 minute, dar dacă era să vi se întâmple ceva, pățeați deja până acum. Faceți cum doriți. Dacă vreți mai așteptați, dacă nu, puteți să plecați“. Te întorci la scaun, citești în diagonală certificatul, îți îmbraci încet geaca, să treacă cât mai multe minute, și până la urmă pleci.

Pe drum, recitând certificatul de vaccinare, realizezi că nu scrie nicăieri când trebuie să te prezinți la rapel. Și nu ți-a spus nimeni. Nu-i nimic, mai aștepți, poate primești un SMS.

Valentin ISPAS

3 COMENTARII

  1. Habar nu am prin ce experienta traumatizanta ati trecut, dar in cazul meu, in ambele ocazii, totul s-a desfasurat perfect. La vaccinarea initiala am intrebat pur si simplu unde trebuie sa merg pentru centrul de vaccinare la care am fost alocat, iar la rapel deja stiam. Peste tot mi s-a spus clar unde sa merg si ce trebuie sa fac. In ambele ocazii, din momentul in care am intrat in centrul de vaccinare si pana am iesit cu certificatul de vaccinare in mana, nu a durat mai mult de 25 de minute. Si fiecare persoana cu care am vorbit, fie medic, asistenta sau politistul de la intrare, a fost extrem de amabila si binevoitoare.
    Restul e can-can. Inclusiv faptul ca pe certificatul de vaccinare nu se gaseste data la care trebuie sa faceti rapelul. Nu este nevoie, asta stiati din momentul in care ati facut programarea!

  2. Un mincinos sunteți! Dezinformați lumea cu părerea dvs subiectiva😈! Haideți o zi sa lucrați o zi ca să vedeți ca este exact contrariul!

  3. Ești un papagal după experiența descrisă daca așa a fost. Probabil aștepți să-ți spună cineva si la semafor când sa traversezi strada si când nu. Un simplu semafor nu pare a-ți fi suficient. Jesus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.