La finalul judecății pe fond, fostul paramedic ISU, acuzat că a abuzat sexual două minore de 14 ani, a recuzat completul de judecată: instanța a rămas în pronunțare asupra pedepsei

0
333
Adrian STRĂȚILĂ. FOTO: Facebook

Paramedicul ISU care a fost trimis în judecată sub acuzația că a abuzat sexual două minore de 14 ani, iese la atac. Acesta a început să recuze procurori și judecători, probabil din cauza unor nemulțumiri personale, legate de modul în care se desfășoară acest proces penal.

Plt.adj Adrian Strățilă, angajat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, a fost arestat în luna mai a anului trecut, sub acuzația de agresiune sexuală și racolare a minorilor în scopuri sexuale.

După mai bine de 20 de termene pe fondul cauzei, Adrian Strățilă a încercat ceva nou: luna aceasta a recuzat procurorul și judecătorul. Ambele acțiuni de recuzare au fost respinse în aceeași zi, pe 30 mai a.c., fără cale de atac. Pentru ambele situații, inculpatul va trebui să plătească cheltuieli de judecată de 400 de lei.

Așa cum arătam mai sus, individul este acuzat că a racolat două minore, de 14 ani. Acesta era angajat al ISU Constanța din anul 2007, iar odată cu declanșarea anchetei penale pentru infracțiunile reținute în sarcina sa, instituția i-a suspendat contractul de muncă. Pe parcursul procesului penal, Strățilă a solicitat efectuarea unei expertize informatice, a unei expertize psihologice și uneia medico-legale psihiatrică.

Ultimul termen pe fondul cauzei a avut loc miercuri, 31 mai a.c., iar instanța a rămas în pronunțare. Pentru a avea timp să delibereze, pronunțarea a fost amânată pentru data de 27 iulie.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.