Litigiu câştigat. Câţi bani are de primit City Park Mall de la Primăria Constanţa

1
6238

Primăria Constanța are procese grele pe rolul instanţelor de judecată, prin care cunoscute firme solicită importante sume de bani. Mai multe litigii care durează de ani de zile sunt deja pierdute (sau pe cale de a fi pierdute) de administraţia locală.

Referitor la acest subiect, actualul primar Vergil Chiţac declara, în luna decembrie:, „Nu am o situație de tipul acesta, dar dacă e o decizie definitivă și irevocabilă vom plătit. Suntem buni platnici deși aș fi vrut să nu fim. Avem de exemplu societatea Polaris pe care o plătim pentru decizia de la Iași legată de actualizarea taxei, avem firma Fincogero pe care o plătim. Eu am cerut acum printr-o dispoziției tot ce s-a întâmplat în ultimii patru ani și care este situația procesuală și de aici vor rezulta mai multe. O data cuantumul pe care trebuie să îl plătim în procesele astea și trebuie să vedem de ce am pierdut”.

La o lună de la aceste declaraţii, situaţia pare să se fi clarificat, dar doar în ceea ce priveşte procesul intentat de City Park Mall. Conform unui răspuns oficial al Primăriei Constanţa, transmis redacţiei Focus Press, „la data prezentei, conform sentinței civile nr. 2183/06.06.2017 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, în dosarul civil nr. 11787/3/2016*, rămasă definitivă conform Deciziei Civile nr.1595/17.09.2020 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, instanţa a admis cererea formulata de societatea City Park Constanta SRL și în consecință a dispus următoarele: – Constată nulitatea absolută a contractului încheiat de părți autentificat sub nr. 503/04.03.2015; – Obligă pârâtul Municipiu Constanța la restituirea către reclamantă a sumei de 1.833.695,03 lei, precum și la plata dobânzii legale calculate de la data fiecărei plăți și pănâ la data restituirii efective a sumelor achitate; – Constată inexistenta dreptului de creanța al pârâtului împotriva reclamantei, rezultând din contravaloarea unor diferențe de valoare a terenului în suprafață de 53.728,9 m.p., în situația schimbării destinației urbanistice a acestuia; – Obligă pârâtul Municipiul Constanta să plătească reclamantei suma de 184.939,118 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată (taxa judiciara de timbru)”.

Reprezentanţii Primăriei Constanţa au precizat că mai există câteva dosare similare.

Interesant este că, aşa cum afirmă administraţia locală prin intermediul răspunsului oficial transmis către Focus Press, fondurile necesare pentru punerea în aplicare a sentințelor judecătorești au fost prevăzute atât în bugetul pentru anul anterior, cât și pentru anul acesta. „Primăria are obligația de a pune în aplicare sentințele instanțelor de judecată”; conchid reprezentanţii primăriei.

A.C.

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua
    Domnule Primar cind va apucați de soluționarea dosarele pe.2020 referitor la Legea 18/ 1991 fondului Funciar actualizată in 2020 cu terenurile aferente locuintelor in orasul Constanta
    Va multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.