Locuitorii din Henri Coandă s-au mai liniştit după ce mai mulţi chiriaşi problematici au fost evacuaţi

0
1109

În urma unor verificări derulate în primăvara acestui an, au fost depistate mai multe nereguli în ceea ce privește autenticitatea certificatelor fiscale de debit sau de stare materială prezentate de către unii dintre chiriaşii campusului social Henri Coandă și ai locuințelor din fondul locativ de stat administrate de RAEDPP. Probleme erau şi la plata utilităţilor, mai multe persoane înregistrând datorii mari. Se pare că în ultima perioadă oamenii care locuiesc în acest cartier s-au mai cuminţit.

Peste 220 de persoane au depus astfel de documente falsificate, în scopul îndeplinirii criteriilor de eligibilitate pentru repartizarea unei locuințe ori în vederea prelungirii contractelor de închiriere deja existente. Cei mai mulți au fost deja evacuați, iar unii au fugit când au aflat că dosarele au ajuns la Parchet.

Potrivit directorul RAEDPP Constanţa, Florin Gheorghe, în ultimul timp chiriaşii nu au mai cauzat probleme, iar cei care nu şi-au plătit datoriile şi nici nu avea de gând să le plătească au fost evacuaţi.

„În ceea ce priveşte contractele pe care le avem cu cei din cartierul social Henri Coandă pot să vă spun că nu prea mai avem probleme. Mai este aşa câte un caz izolat de vreo persoană care dă muzica mai tare la 12 noaptea, dar na. Am recuperat şi datoriile pe care le aveau în ceea ce priveşte plata utilităţilor, iar cei care nu au plătit au fost daţi afară. În momentul de faţă chiar nu mai sunt persoane cu datorii la SPIT, deci suntem pe drumul cel bun”, a declarat Florin Gheorghe.

Pentru ca să limiteze cât mai mult cu putinţă eventualele creanţe pe care unii locuitori ar putea să le înregistreze, dosarele celor care doresc să ocupe o astfel de locuinţă sunt analizate la sânge de reprezentanţii RAEDPP și se merge pe nişte criterii destul de drastice. Astfel, au întâietate cei care au un loc de muncă, care nu au datorii la SPIT, care nu au avut probleme în trecut cu legea şi care au copiii înregistrați la școală.

Amintim că în perioada 26 – 30 octombrie 2020, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice au verificat 1.150 de locuințe din campusul social, repartizate în 33 de blocuri, în care au fost legitimate 1.705 persoane.

În urma verificărilor au fost aplicate 22 de sancțiuni, în cuantum de 1.055 de lei. Zece persoane au fost sancționate deoarece nu și-au schimbat adresa de domiciliu în imobilul în care locuiesc, cinci proprietari au fost amendați pentru că au găzduit mai multe persoane pentru o perioadă mai mare de 30 de zile și alte șapte persoane au fost sancționate pentru că nu se regăseau în cartea imobilului.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.