Lucrările de modernizare ale Liceului Ovidius, finalizate în procent de 40%

0
291

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a verificat miercuri, 3 martie a.c., stadiul lucrărilor aferente proiectului „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Liceul Teoretic «Ovidius» Constanţa“. Până acum s-au realizat 40% din acestea.

Proiectul „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Liceul Teoretic «Ovidius» Constanţa“ are drept obiectiv optimizarea consumurilor energetice la nivelul clădirii și alinierea acesteia la standardele și cerințele de performanță energetică europene. Investiția va genera o reducere a consumului de energie cu 63%.

Prin implementarea cu fonduri europene a acestui proiect, elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Ovidius“ își vor desfășura activitatea în cele mai bune condiții.

„În această perioadă, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației s-au semnat trei proiecte pentru Constanța, cu fonduri europene. Este vorba de reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța – etapa II, creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic «Traian» și reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu Program Prelungit «Mugurel». Ideea de creștere a performanței energetice și de reabilitare a tuturor instituților de învățământ din Constanța este importantă. Toate unitățile de învățământ trebuie să treacă prin acest proces și ar fi păcat să nu beneficiem de oportunitatea pe care ne-o oferă accesarea de fonduri europene“, a declarat primarul Vergil Chițac.

Lucrările au început în octombrie 2020 și se vor desfășura pe parcursul unui an. Stadiul lucrărilor executate până în acest moment este de 40%. Corpul de clădire în care își desfășoară activitatea elevii claselor terminale a fost finalizat. Structura de susținere a acoperișului a fost reabilitată, tâmplăria exterioară a fost înlocuită cu una mai performantă din punct de vedere termoenergetic și s-au refăcut instalațiile termice, electrice și sanitare, în scopul reducerii pierderilor și optimizării traseelor acestora.

La intrarea principală au fost reabilitate structura de susținere a acoperișului, tâmplăria și fațada curții interioare.

Lucrări similare au fost efectuate în corpurile de clădire paralele cu Bulevardul I.C. Brătianu.

Sala de sport a liceului a beneficiat, până în prezent, de lucrări de refacere a instalațiilor termice și electrice. Fațada a fost placată cu material termoizolant. Acum condițiile meteo permit și intervenția asupra terasei necirculabile.

Reconfigurarea imobilului va răspunde normelor privind securitatea la incendiu, fiind prevăzută o instalație de stingere cu apă a incendiilor cu unsprezece hidranți interiori și trei exteriori, subterani, și stație de pompare. De asemenea, vor fi montate instalații de detectare, semnalizare și avertizare pentru incendiu.

Proiectul „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Liceul Teoretic «Ovidius» Constanţa“ se derulează prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și are o valoare totală de 8.746.997,67 lei, fără T.V.A. (85% din Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% de la bugetul de stat și 2% din bugetul local). Valoare contractului de execuție a lucrărilor este 7.391.414,83 lei, fără T.V.A.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.