VIDEO. Primarul Chițac susține că niciun consilier local nu a propus, oficial, valori mai mici pentru taxa de parcare

0
650

Primarul Constanței susține că el nu a stabilit niciun preț pentru taxele de parcare și că acestea nu sunt, deocamdată, decât niște propuneri. Consilierii locali vor vota valoarea acestora, iar până acum aceștia nu i-au prezentat nicio propunere oficială.

„Nu a fost fixat niciun preț. A fost o propunere pe care Consiliul Local, interpretul voinței tuturor constănțenilor, are dreptul și datoria să analizeze, să vină cu propuneri, să modifice, eu, la final, nu voi putea decât să aplic ceea ce decide Consiliul Local, prin vot.

Faptul că s-a iscat starea asta de tensiune, spunând că eu am stabilit ceva, este fals. Pentru că toată lumea știe cum funcționează lucrurile. Primarul propune ceva și Consiliul Local este cel care aprobă.

Regulamentul este, în continuare, în dezbatere publică, va fi reintrodus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local. Fiind în dezbatere publică, toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv modificarea prețurilor, pe orice tipuri de categorii, că se cheamă abonamente, că se cheamă parcări temporare.

Eu nu am văzut din partea celor îndrituiți să vină cu altfel de propuneri“, a declarat Vergil Chițac, miercuri, 3 martie a.c.

Cu toate acestea, într-un interviu acordat Focus Press, cu doar o zi înainte, viceprimarul Ionuț Rusu, liderul de grup al consilierilor locali P.N.L. Constanța, susținea că aceștia se află într-un continuu dialog cu primarul.

„Există comunicare continuă. Nu există domnul primar și restul. Există primarul, plus consilierii“, a declarat Ionuț Rusu pentru Focus Press.

Edilul-șef a susținut, miercuri, și că proiectul Regulamentului de Organizare și Funcționare a Parcărilor Publice din Municipiul Constanța include reglementări din Politica de parcare aprobată de consilierii locali constănțeni în 2019, iar aceasta nu poate fi modificată, fiind un document fundamental. Iar cele două sunt în concordanță cu Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, deci regulamentul va trebui să fie respecte atât Politica de parcare, cât și Planul de Mobilitate.

Nu trebuie să uităm că, în 2019, a fost aprobat în Consiliul Local un document fondator care se cheamă Politica de parcare. Acesta este făcut de niște specialiști, nu poate fi modificat decât dacă refacem procesul de adoptare a unei alte politici de parcare. Nu pot eu să intervin într-un document fondator făcut de specialiști, recepționat, plătit, intrat în contabilitate, să spun că mie nu îmi place ceva. Înseamnă că distrug o filosofie. Acestă politică urmează Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, ca să modifici Politici, modifici și Planul, care iarăși este un document fondator.

Ce am greșit noi că propunem un regulament care concretizează atât Politica parcărilor votată în 2019, cât și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă?“

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.