Lucrările pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu vor fi demarate în plin sezon estival

0
2429

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a vorbit, recent, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul RAJA SA, despre proiectele ce vor fi demarate în mai multe zone din oraș, ce au în vedere modernizarea marilor bulevarde.

Concret, a făcut referire la proiectul în ceea ce privește îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia, iar în cadrul investiției vor fi cuprinse bulevardele 1 Decembrie 1918, Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu care vor intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare.

Intențiile privind demararea acestui obiectiv de investiție au fost prezentate în cursului anului trecut de către fosta administrație social- democrată, prin Prgramul Operațional 2014- 2024 și semnat în luna martie a acestui an de către actuala administrație.

Vestea proasta este că lucrările vor fi demarate în plin sezon estival, cel puțin asta reiese din declarațiile actualui primar, Vergil Chițac, la sediul RAJA:

“Am semnat contractul cu firma care a câștigat licitația și am avut surpriza să constat că în proiect că organizarea de șantier era făcută în stațiunea Mamaia, la Telegondolă. Pe 15 iunie ar fi un termen. Am dat termen 30 de zile de la începerea lucrărilor să obținem toate avizele, de la Poliția Locală și toate celelalte necesare, însă problema esențială constă, și sper să o rezolv zilele acestea, în organizarea de șantier. Pentru că la organizarea de șantier trebuie să se aducă scule, compactoare, camioane și trebuie să le spele. Or, nu știu de ce nu s-a știut că organizarea de șantier trebuia făcută într-o zonă unde trebuia să fie utilitățile astea, ori în acea zonă a Mamaiei nu este.  Am găsit acum o soluție să mutăm organizarea de șantier, dar trebuie să discutăm cu constructorul, pe amplasamentul vechiului Obor, pe bulevardul Aurel Vlaicu. Perioada de implementare este de 18 luni.”

Atenție! Pe bulevardul Aurel Vlaicu deja se lucrează, RAJA SA schimbă conducele vechi, fiind vorba despre trei lucrări importante, iar acestea se vor finaliza în luna august a acestui an, după cum declara, în aceeași conferință de presă directorul societății, Aurel Plesură. Astfel spus, în plin sezon estival, traficul rutier va fi și mai aglomerat decât este deja, mai ales că sute de turiști sunt așteptați la malul Mării Negre în această vară. Recomandăm constănțenilor să se înarmeze cu răbdare cât cuprinde.

Loredana MIHAI

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.