Lui Goșu nu i-a reușit la Flămânda, dar a primit autorizație să-și supraînalțe blocul din Faleză Nord

0
1929

După ce i-a respins Planul Urbanistic Zonal propus pentru a ridica un bloc în zona Flămânda, Primăria i-a eliberat lui Stila Goșu autorizație pentru a-și supraînălța blocul din fața Universității „Spiru Haret“.

Administrația locală a eliberat luni, 8 februarie a.c., o nouă autorizație de constuire pentru S.C. Still Elite Investments S.R.L. Firma a solicitat modificarea autorizației nr. 1.731, emisă pe 24 iulie 2008, pe baza căreia a reușit să construiască un bloc de locuințe cu regim de înălțime D+P+4-5 etaje, cu 17 apartamente, pe strada Unirii nr. 32A, în zona blocului IP1. Prin proiect, societatea comercială s-a angajat că va asigura 17 locuri de parcare, în fața Universității „Spiru Haret“.

S.C. Still Elite Investments S.R.L. a cerut Primăriei, acum, să facă diverse recompartimentări interioare și să supraetajeze imobilul din Faleză Nord cu un etaj, iar propunerea i-a fost aprobată, conform Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, care permite emiterea de autorizații de construire fără elaborarea, avizarea și aprobarea în prealabil a unei documentații de amenajare a teritoriului și/sau a unei documentații de urbanism pentru lucrări de supraetajare a clădirilor existente cu încă un nivel, o singură dată, cu condiția situării acestora în afara zonelor construite protejate sau a zonelor de protecție a monumentelor și care nu au beneficiat de derogări pentru coeficientul de utilizare a terenului și/sau pentru regimul de înălțime, prin reglementările urbanistice stabilite în documentația de urbanism aprobată în baza căreia a fost emisă autorizația inițială.

S.C. Still Elite Investments S.R.L., înființată în mai 2017, are ca unic asociat pe Stila Goșu și ca principal domeniu de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale“. Firma are sediul social pe strada Moldovei, iar în 2019 nu a înregistrat nicio cifră de afaceri, doar o pierdere de 1.243 de lei.

Reamintim că, la sfârșitul lunii ianuarie a.c., consilierii locali constănțeni nu au aprobat Planul Urbanistic Zonal inițiat de Stila Goșu pentru construirea unui bloc de trei etaje în zona Flămânda, strada Ion Lahovari nr. 152, unde acesta deține un teren de 331mp. Proiectul imobiliar nu avea nici avizul consultativ al Comisiei de specialitate nr. 2 a Consiliului Local și nici pe cel al Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.