Magenta Construct SRL vrea să amenajeze o parcare cu peste 120 de locuri, în zona blocurilor pe care le-a construit în Mamaia Nord

0
803

Magenta Construct SRL intenționează să amenajeze o parcare de 122 de locuri aferentă proiectelor imobiliare existente, două imobile cu patru și șapte etaje, precum și un bloc în curs de execuție, de nouă etaje. Valoarea investiției este de 374.100 de lei, iar perioada de implementare este de doi ani. Astfel, a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța un memoriu de prezentare a proiectului.

Pe terenul studiat, titularul propune amenajarea unei parcări la sol, deschisă și neacoperită (platformă), pentru autovehicule, cu caracter temporar, cu toate facilitățile și dotările necesare, până la crearea unei alternative de parcare mai puțin consumatoare de spațiu privat (parcări multietajate subterane/supraterane).

În această zonă, beneficiarul a construit, deja, două imobile cu patru și de șapte etaje, iar în curs de execuție se află un alt bloc, de nouă etaje.

Platformele de parcare, în număr de cinci, vor avea dimensiuni variabile și vor cuprinde parcări dispuse simetric, deservite de alei carosabile amplasate median. Panta platformelor de parcare se propune de maximum 7%. Accesul din stradă și relația dintre platformele propuse va fi preluată de rampe carosabile având lățimea de 6 m, flancate de pastile de zone verzi. Panta acestor rampe nu va depăși o înclinație de 15%. Amenajarea suprafețelor de parcare se propune a se realiza prin închidere totală, cu pavaj sau prin asfaltare. Soluția aleasă este clasică.

Terenul propus pentru realizarea investiției este situat în Mamaia Nord, zona Promenadei Năvodari, Trup 1, lot 2.1, 1, 3, din Năvodari. Acesta are o suprafață de 3.741 mp, conform actelor, și de 3.740,69 mp, conform măsurătorilor. Conform Certificatului de urbanism nr. 299/18.05.2023, emis de Primăria Orașului Năvodari, folosirea actuală a terenului este de curți-construcții.

Destinația terenului stabilită prin documentațiile de urbanism este cea de locuire colectivă / locuințe de vacanță, amenajări exterioare, piscine acoperite / descoperite, hoteluri sau pensiuni cu facilitate de turism balnear; restaurante și spații pentru alimentație publică, închise, acoperite sau descoperite, comerț, spații pentru agreement și sport, fitness, spa, parcare etajată, servicii de uz cotidian specific funcțiunii principale, construcții și amenajări pentru echipare tehnico-edilitară etc.

Societatea Magenta Construct SRL a fost înființată în anul 2009 și are sediul pe strada Berlin din municipiul Constanța. Simona Petronela Gheorghe şi Sorin Sebastian Malcea dețin fiecare câte 50% din capitalul social al firmei. Cei doi asociați sunt şi administratorii societăţii care se ocupă de lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. Cifra de afaceri raportată pentru anul 2022 a fost de 10.896.335 de lei, profitul net, de 652.613 lei, iar datoriile, de 24.905.621 de lei, cu 15 angajați.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.