Magistrații au dispus începerea judecății lui Decebal Făgădău și a Marcelei Enache, și s-a stabilit primul termen în dosar

0
4461
Decebal Făgădău

În decembrie 2020, DNA Constanța l-a trimis în judecată pe fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, împreună cu fostul secretar al municipiului Constanța, Marcela Enache, pentru abuz în serviciu și complicitate la săvârșirea acestei infracțiuni. Magistrații au constatat competenţa şi legalitatea sesizării instanţei de către DNA, inclusiv după contestațiile celor doi, așa că s-a stabilit primul termen în dosar: 24 septembrie a.c.

La sfârșitul lunii martie a.c., Tribunalul Constanța respingea, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate de către Decebal Făgădău şi Marcela Enache Marcela, cu privire la legalitatea sesizării instanţei şi a administrării probelor de către DNA Constanța. Astfel, judecătorul de camera preliminară a constatat competenţa şi legalitatea sesizării instanţei, prin rechizitoriul emis la data de 22.12.2020, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, şi a dispus începerea judecăţii celor doi.

Bineînțeles, aceștia au contestat decizia Tribunalului, dar judecătorul de cameră preliminară a Curții de Apel Constanța le-a respins ca nefondate contestațiile, la sfârșitul lunii iunie a.c., decizia fiind definitivă.

Astfel, procesul poate să înceapă, fiind stabilit primul termen de judecată în data de 24 septembrie a.c. Decebal Făgădău este acuzat de abuz în serviciu, iar Marcela Enache, de complicitate la această infracțiune.

Procurorii DNA Constanța susțin că, în anul 2015, cei doi şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanţa. Prin aceste infracțiuni, ei ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 de euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători. La data faptei Decebal Făgădău era viceprimarul orașului, iar Marcela Enache, secretarul general al municipiului.

Primăria Constanța s-a constituit parte civilă în dosar, cu valoarea prejudiciului.

În dosar, judecătorul Gabriel Mustaţă a formulat o cerere de abținere privind judecarea acestuia, dar solicitarea i-a fost respinsă în luna ianuarie a.c.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.