Mai multe locuințe din comuna Cuza Vodă, în care trăiesc romi, vor fi reabilitate

0
46

În comuna Cuza Vodă un număr de 16 locuințe vor fi renovate. Administrația locală a demarat o licitație publică pentru achiziția lucrărilor de reabilitare a clădirilor. Proiectul are ca obiectiv scăderea riscului de săracie și excluziune socială pentru 640 de persoane care locuiesc în zone marginalizate în care există populație romă din comuna Cuza Vodă.

Proiectul abordează simultan atât situația copiilor de la nivelul comunei Cuza Vodă (în foarte multe din gospodăriile membrilor comunității rome niciunul dintre acești minori nu merge la grădiniță), cât și situația adulților care se confruntă cu probleme precum Iipsa veniturilor, lipsa unor calificări, lipsa unui loc de muncă etc, intervențiile fiind orientate către gospodările identificate ca fiind marginalizate.

Ca obiective specifice proiectul își propune creșterea calității vieții pentru 640 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, din care 110 copii și 192 romi, prin participarea Ia acțiuni integrate educaționale, de ocupare și antreprenoriat, sociale și medicale de calitate, de locuire și reglementare acte, prin promovarea principiiior de incluziune socială și nediscriminare.

De asemenea, este vizată dezvoltarea mediului economic și social al comunității Cuza Vodă prin programe de antreprenoriat și de integrare pe piața muncii, inclusiv prin consiliere, mediere pe piața muncii, formare și califcare, pentru 406 persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Amplasamentele celor 16 locuinte sunt: strada Lalelelor nr.11, strada Castelu, nr.13, strada Câmpului nr.23, strada Câmpului nr.71, strada Câmpului nr.8, strada Castelu, nr.7, strada Teiului nr.40, strada Garoafei nr.17A, strada Castelu nr.2A, strada Crinului nr.6, strada Garoafei nr.34, strada Crinului nr.32, strada Fagului nr. 6, strada Molidului nr.39, strada Câmpului nr.72, strada Panseluțelor nr.10 C.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.