Mai multe personalități ale Mangaliei au primit titlul de „Cetățean de Onoare“

0
310

Mai multe personalități ale Mangaliei au primit titlul de „Cetățean de Onoare“, în semn de înaltă recunoștință și prețuire pentru activitatea remarcabilă, în plan profesional. Evenimentul a avut loc vineri, într-un cadru festiv, în stațiunea Neptun.

Conform unei Hotărâri a Consiliului Local Mangalia, înalta distincție a fost oferită unui număr de nouă personalități din domeniul cultural-artistic, publicistic, literar, istoric, științific etc. Titlul de „Cetățean de Onoare“ a fost oferit, de primarul Radu Cristian, doamnelor Emilia Dabu, scriitor, publicist și fondator al Clubului Artelor „Solteris“ și Dora Alina Romanescu, scriitor și profesor. Aceeași distincție a fost acordată ultimului veteran de război din oraș, domnului Vasile Oleniuc.

Totodată, titlul de „Cetățean de Onoarex“ a fost oferit domnilor Karl Robert Perko, profesor, pictor, grafician, Traian Broască, profesor de muzică, dirijor și compozitor, Emil Corneliu Ninu, profesor, filolog, publicist, precum și tânărului Denis Tudor, fost elev al Liceului „Callatis֧“, premiat de Elon Musk pentru dezvoltarea sistemelor de transport „Hyperloop“, în toată Europa.

Aceeași distincție a fost acordată, post-mortem, lui Stephan Eleutheriades, arhitect, pictor, memorialist, și lui Ștefan Delureanu, profesor, doctor în istorie și scriitor, pentru contribuția adusă, de-a lungul activtății, în promovarea Mangaliei, la nivel mondial.

Activitatea profesională a fiecăreia dintre personalitățile premiate a fost prezentată, pe scurt, de invitați speciali, care au evidențiat contribuția acestora la promovarea Mangaliei, în plan național și internațional. În discursul său, primarul Radu Cristian i-a asigurat pe toți cei prezenți de respectul și recunoștința autorității și comunității locale, față de activitatea personalităților menționate. „Pentru mine și întreaga comunitate, este o onoare să acord acest titlu. Elitele locale trebuie prețuite și respectate de noi toți. În fiecare an, vom organiza astfel de gale, în cadrul cărora vom acorda titlul de «Cetățean de Onoare» și altor personalități care au făcut numele Mangaliei cunoscut în lume, au sprijinit, îndrumat și șlefuit noi artiști, care, astăzi, duc mai departe cultura și valorile locale“, a subliniat primarul Radu Cristian.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.