Mai mulți polițiști din cadrul IPJ Constanța s-au ales cu tăieri salariale pentru neglijenţă în serviciu

0
4615

Un număr de 37 de polițiști din cadrul IPJ Constanța au fost cercetați disciplinar, de la începutul anului până în octombrie. Cei mai mulți dintre ei au fost sancționați pentru neglijență în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu.

În cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța se știe că majoritatea polițiștilor își fac treaba potrivit statutului și îndatoririlor legale. Că printre ei mai sunt și așa-zisele ”uscături”, o știe toată lumea. Dar făcând abstracție de cei cărora li s-au imputat unele fapte de încălcare flagrantă a statutului și a Codului Penal, fiind suspendați, puși la dispoziție sau eliminați din sistem, în cele ce urmează facem referire la polițiștii care sunt activi, dar au mai și călcat ”pe bec”, vorba românului, în relațiile cu superiorii sau, pur și simplu, nu și-au făcut treaba cum trebuie.

Așa se face că la IPJ Constanța, de la începutul anului și până la începutul lunii octombrie, un număr de 37 de polițiști cercetați disciplinar, 33 dintre ei fiind sancționați pentru neglijența manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, iar patru dintre ei au fost luați în colimator din cauza unui comportament inadecvat în serviciu sau în societate, potrivit unui răspuns din partea IPJ Constanța, la o adresă trimisă de ”Focus Press”.

Tăieri din salariu, mustrări sau amânarea avansării în grad

În ceea ce privește modul de sancționare a acestora, conducerea Inspectoratului a aplicat, momentan, un număr de 14 sancțiuni disciplinare, constând în mustrări scrise, diminuarea salariului de bază cu 5-20% pe o perioadă cuprinsă între una și trei luni sau amânarea avansării în gradul următor pe o perioadă de trei ani.

De precizat că aceste anchete interne cu sancțiunile aferente nu pot umbri activitatea exemplară a celor mai mulți polițiști, care depun eforturi în activitățile zilnice aferente profesiei și compartimentului în care activează.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.