Mănăstirea de lângă Autostrada A4, vândută de ANAF dublu față de cât avea datorie contribuabilul

0
22179

După doi ani de zile, ANAF a reușit valorificarea unui teren pe care avea pus sechestru. Terenul, pe care se află ridicată și o mănăstire ilegală, a fost scos la vânzare pentru a se recupera o datorie de 144.893 lei. În urma licitației s-a obținut mai mult decât dublul sumei necesare.

Valoarea imobilului sechestrat a fost potrivit evaluării, de 208.000 lei. Nu s-a vândut la prima licitație pentru că nu s-a prezentat nici un ofertant. În schimb, la cea de-a doua licitație s-a vândut la prețul de 329.702 lei.

„Noi aveam de recuperat de la debitor, 144.893 lei. Ne-am recuperat în totalitate creanța fiscală, iar diferența trebuie să o restituim debitorului. Cumpărătorul a solicitat, conform codului de procedură, vânzarea cu plata în rate, cu un avans de 50%“, a precizat Doinița Radu, șef AJFP Constanța.

Potrivit acesteia, din acel 50% achitat de cumpărător s-a stins în totalitate creanța, iar banii care vor fi plătiți în rate, cu tot cu dobânda aferentă, vor ajunge la fostul proprietar al terenului.

Declaraţii complete în VIDEO:

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.