Editorial. Strategia Naţională pentru Sport sau… ne-am văzut, ne-am plăcut… şi STOP!

0
244

30 aprilie 2021 o dată ce va fi scrisă cu litere de aur în enciclopedia sportului românesc, data de la care a reînceput revirimentul sportului românesc.

La această dată a avut loc prima întâlnire a grupului de lucru interministerial pentru elaborarea “Strategiei Naționale pentru Sport”.

Practic 9 “experți” s-au întâlnit marți pentru a începe reconstrucția sportului românesc.

Și cum tot ce este trainic se face cu pași mici și multă muncă, primul pas a fost …constituirea grupului de lucru pe această temă.

În traducere, 9 oameni s-au întâlni pentru… a se întâlni!

Comunicatul Ministerului Tineretuluii și Sportului (https://www.facebook.com/MTS.Romania/posts/2449631028514982) pare scos din manualele de comunicare din Epoca de Aur, vrea să spună multe și de fapt nu spune nimic.

Dacă ne uităm și la componența celor 9, doar domnul Novak are o legătură cu sportul, din nou în România reconstrucția sportului se face de către oameni care în viața lor nu au intrat într-un vestiar,  care nu au alergat nici după autobuz, darămite după o minge.

Iar urgența în elaborarea “Strategiei Naționale pentru Sport” se vede în calendarul de lucru al acestui grup: “Strategia națională pentru sport ar trebui să fie finalizată și transpusă în act normativ până la finalul acestui an.”

PS-  Iubitorii sportului din această țară sunt rugați ca în momentul în care trec pe lângă o biserică să aprindă câte o lumânare și pentru cel ce a fost ambasadorul nostru mondial atâta timp…

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.