Marian Crușoveanu: Portul Constanța rămâne al României

0
693
Marian Crușoveanu

Portul Constanța rămâne al României, anunță Marian Crușoveanu într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

Zilele trecute, a apărut o știre despre vânzarea portului, creând valuri pe plan local. Am observat că acest subiect apare periodic, din 2012 sau chiar de mai devreme, tulburând apele. Având în vedere că situația Portului Constanța este una complexă, din perspectivă juridică, atrage mereu aceste rumori și suspiciuni de vânzare. Este o temă importantă, mai ales că, pentru județul nostru, Portul Constanța reprezintă cea mai mare ”uzină”, unde mii de oameni muncesc, de aceea astfel de știri au un impact direct asupra acestora“, explică Marian Crușoveanu.

Din discuțiile purtate atât cu reprezentanții instituției, cât și cu agenți economici care își desfășoară activitatea în port, Crușoveanu a înțeles că “aceste știri care apar periodic sunt interpretative și departe de realitate. Este un mod greșit de interpretare a legii, mai ales că Portul Constanța nu se află în acea listă care a circulat în mass media. În plus, din perspectivă juridico-tehnică, este imposibil ca acesta să fie vândut sau privatizat”.

Din calitatea lui de membru al Comisiei pentru Transport și Infrastructură din cadrul Camerei Deputaților, pentru o clarificare a situației și o informare corectă a opiniei publice, privind Portul Constanța, Crușoveanu va adresa o întrebare ministrului Transporturilor, astfel încât să poată avea o situație concretă.

Sunt necesare aceste clarificări din partea Ministerului, mai ales că, atât din perspectivă economică, cât și din perspectivă militară, Portul Constanța are un rol strategic pentru România”, mai explică Marian Crușoveanu.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.