Masca va fi obligatorie în școli în timpul orelor

0
589
Foto: GettyImages

Premierul Ludov Orban a vorbit în cadrul unei ședințe, în Parlament, miercuri, 13 august a.c., pentru noul an şcolar care va începe din 14 septembrie. Premierul Ludovic Orban a anunţat că elevii, profesorii şi personalul auxiliar vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie, iar acolo unde este nevoie să fie montate despărţitoare de plexiglas în clase.

“Decizia noastră e clară. Pe 14 septembrie va începe anul şcolar. Începerea anului şcolar trebuie să se facă în nişte condiţii care să ţină cont de situaţia epidemiologică. Din acest motiv, am luat decizia ca să deschidem şcoala în mod diferenţiat. Există trei situaţii – verde, galbenă şi situaţia roşie. E vorba de numărul de infectări – între 1 şi 3 şi peste 3. Numărul de persoane infectate în ultimele 14 zile. În funcţie de situaţia epidemiologică din fiecare comunitate locală, şcoala se poate deschide normal cu toţi elevii în clasă. Şcoala în situaţia între 1 şi 3 se poate deschide cu prezenţa alternativă – jumătate din clasă cu prezenţă fizică, jumătate online. Unde situaţia epidemiologică indică un risc epidemiologic mare, şcoala va începe online”, a declarat premierul Ludovic Orban în Parlament.

Totodată premierul a vorbit şi despre măsurile pentru care autorităţile le-au pregătit pentru noul an şcolar care va începe din 14 septembrie.

Începerea şcolii presupune o serie de demersuri. Demersurile pe care le-am gândit sunt demersuri în derulare pe fiecare direcţie de acţiune. Am constituit un comitet interministerial care pregăteşte deschiderea anului şcolar care este coordonat de vicepremierul Raluca Turcan şi de reprezentanţi ai tuturor instituţiilor relevante în ceea ce priveşte deschiderea şcolii. În şcoală, unde începe activitatea în mod normal, va fi necesar portul măştii atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru elevi, cât pentru personalul auxiliar. Acolo unde este posibil să se asigure separarea prin plafoane de pexiglas în cadrul aceloraşi bănci, este important ca acest lucru să se realizeze pentru a reduce contactul fizic. Toate şcolile trebuie să fie pregătite cu substanţe de dezinfecţie, dezinfectanţi care să se afle la dispoziţia cadrelor didactice şi elevilor”, a mai spus Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.