Medicul şef UPU, dr. Rodica Tudoran, vaccinat împotriva COVID-19: Vaccinul este o şansă să stopăm evoluţia acestei pandemii şi să revenim la normal

0
2598

Medicul şef al Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean “Sf. Apostol Andrei” din Constanţa, dr. Rodica Olimpia Tudoran, s-a vaccinat împotriva COVID-19. Imunizarea cadrelor medicale de la cea mai mare unitate sanitară din Dobrogea a debutat luni, 4 ianuarie a.c.

Dr. Rodica Olimpia Tudoran, medicul şef UPU
Dr. Rodica Olimpia Tudoran, medicul şef UPU

“Nu m-a durut. Gata! M-am vaccinat. M-am gândit toată luna noiembrie. Mai ales în noiembrie şi decembrie mă gândeam când va veni momentul şi speram să fie cât mai repede. Acum că am făcut vaccinul sunt chiar fericită. Sper şi numărul de cazuri să fie în scădere în următoarele luni. A fost o perioadă grea, o perioadă în care am învăţat foate multe. Am învăţat să ne sprijinim mult ca medici şi ca echipă. Ne-am confruntat cu necunoscutul, dar am învăţat să facem faţă“, a declarat dr. Tudoran după ce s-a vaccinat.

Medicul susţine că niciodată nu s-a pus problema dacă mai pot să meargă înainte: “Colegii sunt bine. Au fost situaţii în care şi colegii s-au îmbolnăvit. Copiii mei sunt în Londra şi familia mea a fost în această perioadă Urgenţa”. Pentru cei care sunt sceptici să se vaccineze, dr. Tudoran susţine că: “Când aud oameni care nu vor să se vaccineze mi se face frică, frică de faptul că nu vom putea stăpâni pandemia din cauza celor care sunt sceptici. Vaccinul este o şansă pentru toată lumea. Este o şansă să stopăm evoluţia acestei pandemii şi să revenim la normal“.

Ultimele trei luni au fost cele mai dificile. “Am văzut oameni care nu puteau să respire, oameni care luptă pentru fiecare gură de aer. Cei care nu vor să se vaccineze să-şi imagineze oameni care se luptă pentru fiecere gură de aer şi cred că este destul ca să îţi doreşti să faci vaccinul. Cred că un vaccin utilizat în Uniunea Europeană, în Statele Unite, în Marea Britanie este sigur“, a declarat dr. Tudoran

Alexandra VASILE

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.