Metoda „Maradona“ pusă iar în aplicare de un constănțean care a făcut cel puțin două victime

0
321
Sediul Parchetelor Tribunalului și Judecătoriei Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Șmecheria prin care cetățenii străini sunt deposedați de bani de indivizi care se dau drept polițiști, cunoscută drept metoda „Maradona“ a fost (re)pusă în aplicare de un constănțean la sfârșitul lunii februarie. Așa au reușit polițiștii să îl lege de o speță identică, rămasă cu autor necunoscut din vara anului 2019.

În urma probatoriului administrat, procurorii au stabilit că în data de 25 iunie 2019, în jurul orei 11.30, în timp ce persoana vătămată H.H.M. se afla în parcul de lângă Primăria Constanţa, Constănțeanul M.C. şi-a declinat în mod fraudulos calitatea de poliţist aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a deposedat-o de suma de 200 de lei. Ulterior, pentru a-şi asigura scăparea şi pentru păstrarea valorilor însuşite pe nedrept a ameninţat-o cu un cuţit creându-se un prejudiciu în valoare de 200 de lei.

Același individ, în data de 28 februarie, în jurul orei 17.30, în timp ce se afla pe strada Soveja în apropierea City Park Mall, și fiind însoțit de alte două persoane rămase neidentificate, și-a declinat iar în mod fraudulos calitatea de polițist aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu și a procedat la realizarea unei măsuri polițienești cu caracter administrativ, respectiv controlul corporal al persoanei vătămate T.K. Nu a reușit decât să îii sustragă din portofel suma de 365 de lei pe care ulterior i-a înapoiat-o.

Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliţiei Municipiului Constanța,sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpatul M.C.

În cursul zilei de 4 martie, procurorii au formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 zile a inculpatului M.C., în vârstă de 66 ani, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, uzurparea de calităţi oficiale și furt. Numai că instanța de judecată a respins cererea anchetatorilor și a dispus punerea în libertate a inculpatului.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.