VIDEO Mihai Morar, naș de botez ONLINE: “Am botezat pe ZOOM. Se poate orice în izolare” IPS Teodosie: “Este un accident, care nu trebuie urmat”

0
818

Pandemia de COVID-19 ne-a întors viețile pe dos. Dovadă că Mihai Morar, aflat în carantină, a luat decizia de a boteza de Sfânta Parascheva online.

Am 40 de ani azi, dar n-am mai făcut asta până acum… De ziua mea, am botezat pe ZOOM. Se poate orice în izolare, m-am prins. Dimineață, am lansat cartea de acasă. Iar acum tocmai ce am fost nași de creștinare pentru Aris. Mulțumim pentru “conexiune”, Olga Popa și Claudiu Ilioiu. Aris, să te ocrotească Sfânta Parascheva, cum l-a ocrotit pe Nașu din ziua în care s-a născut până azi, la 40″, susține Mihai Morar.

ÎPS Teodosie are un mesaj, după ce Mihai Morar a fost naș pe ZOOM: “Nu merge așa. Nu e naș. Nu se poate face online. Este o forțare. Aici este un accident, care nu trebuie urmat. Nu este o regulă liturgică. O slujbă se poate face doar în mod direct. Așa ne spun Sfintele Canoane. La oficierea unei taine nu poți să fii naș dacă nu ești prezent acolo (în biserică – n.red.) ca să primești pruncul în brațe și să mărturisești Crezul tot acolo că văd că l-a mărturisit (l-a mărturisit online – n.red.). Nu a primit pruncul în brațe, nu au fost binecuvântați de către preot în mod direct și nu au dus pruncul să ia Sfânta Împărtășanie. Sunt niște elemente care trebuiau împlinite”, a spus ÎPS Teodosie, la emisiunea Dialog Duhovnicesc, de la Radio Dobrogea.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.