Militarii din dosarul furtului de combustibil de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu rămân în arest

0
565
foto cu rol ilustrativ

Cele 8 persoane arestate preventiv în dosarul furtului de combustibil de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu rămân în arest. Aceștia s-au ales cu mandate de arestare pe 16 noiembrie, iar pe 22 noiembrie s-a judecat contestația, care le-a fost respinsă la Curtea de Apel Constanța, potrivit informațiilor noastre.

Amintim că 8 cadre militare au fost reținute în urma celor 50 de percheziții efectuate marți, 15 noiembrie, în dosarul coordonat de Parchetul Militar București. La mijloc este vorba de furt de combustibil din cadrul Bazei Militare Mihail Kogălniceanu, însă, potrivit informațiilor noastre, speța este mult mai amplă, la mijloc fiind vorba și de fapte de delapidare, dar și de tăinuire.

Potrivit informațiilor noastre, marți, 15 noiembrie, au avut loc 50 de percheziții în Constanța și Ialomița, într-un dosar ce vizează, în principal, furtul de combustibil din Baza Militară Mihail Kogălniceanu, destinat aeronavelor de luptă. Ar fi vorba de 7 tone de combustibil, însă există indicii că ar fi mult mai mare cantitatea, motiv pentru care cercetările continuă.

Descinderile au avut loc atât la domiciliile unor militari, însă și la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, dar și în alte zone unde ar fi fost indicii că se află bunul sustras.

Așa cum este precizat mai sus, se pare că procurorii efectuează cercetări și pentru alte fapte, precum delapidare și tăinuire.

8 cadre militare au fost reținute și apoi arestate preventiv. Este vorba despre p.t. maj Alecsandru Marin, sg.maj. Dolofan Marius Bogdan, cpt.Gherasim Andrei, civ Cornel Florin Boboc, cap. Menabit Ervin, mil. Ardelean Mircea, cap. Teslaru Gheorghe și sg.maj. Meca Victoraș.

L.B.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.