Ministrul Educației vrea să schimbe vacanțele elevilor: “N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun”

11
11787
Sorin Cîmpeanu - Foto: Facebook

Sorin Cîmpeanu se gândește să modifice structura anului școlar. Ministrul își dorește ca în anul următor școlar semestrele să fie altfel structurate, iar vacanța de iarnă să fie mai lungă.

Sorin Cîmpeanu se gândește să facă o nouă structură a anului școlar care să includă o vacanță mai lungă de iarnă, însă și încheierea semestrului 1 mai devreme decât până acum.

„Sunt optimist, până azi am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun”, a spus Cîmpeanu la o televiziune de știri.

N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță. Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a adăugat el.

11 COMENTARII

 1. Asta era marea problema a învățământului romanesc!!! Împărțirea semestrelor! De acum va funcționa totul. Felicitări pentru găselniță!

  • Mai sunt multe probleme în sistemul de învățământ Romanesc! Ex:orele sunt prea lungi, teme multe pentru acasă, se preda în scploli copy paste, și mai sunt profesori care nau ce cauta în scoli :urla, își toarnă nervii pe elevi etc. Și sa nu uitam la sate ca și acolo sunt probleme!

 2. Ar trebui să revină la cele 3 trimestre și cred că ar fi mai bine. Japonia și Portugalia au semestre și rezultate mai bune.

 3. Ar trebui să revină la cele 3 trimestre și cred că ar fi mai bine. Japonia și Portugalia au trimestre și rezultate mai bune.

 4. N-am înțeles nimic din ce a declarat ministrul Câmpeanu!
  Să spună cu date concrete ce vrea sa facă!
  SCURT, CLAR ȘI LA OBIECT!

 5. Varianta propusă de ministru a fost un dezastru anul trecut , totul a fost înghesuit ( băgat pe gât elevilor ) nu înțeleg ce e in capul lui când s-a făcut deja experimentul și rezultatul a fost prost .
  Ar. tb sa întrebe elevii și profesorii din scoli , nu “specialiști din minister”
  Acel senestru scurt este o hartuire continua pt elevi și profesori ( predat , ascultat, lucrări , teze)se ajunsese in ultimele săptămâni ale semestrului sa dea lucrări zilnic .
  Domnul miniștru confunda preuniversitarul ( unde informații tb sa aibă continuitate) cu universitarul ( unde după ce ai dat evaluarea nu te mai întreabă nimeni de conținut).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.