Se anunță frig în școli! Ce prevede Ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății

0
194
Foto arhivă

Redeschiderea școlilor a fost o măsură bine primită atât de părinși, cât și de elevii bucuroși să își revadă colegii. Totul pară să intre ”aproape” pe un făgaș normal. Însă nu se cunosc toate deciziile luate la nivel înalt, condiții obligatorii pentru desfășurarea cursurilor în incinta unităților de învățământ.

De exemplu, Ordinului elaborat de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, prin care se detaliază măsurile care trebuie luate de către fiecare unitate școlară în parte pentru începerea școlilor, prevede ca fiecare unitate școlară să aerisească timp de 30 de minute înaintea începerii cursurilor și câte 10 minute în fiecare pauză, relatează știripesurse.ro.

Deducem că în școlile care au probleme cu sistemul de încălzire ori cu ferestrele și cu ușile, elevii vor fi nevoiți să îndure frigul.

Va fi asigurată aerisirea claselor înainte de sosirea elevilor, prin deschiderea ferestrelor timp de minimum 30 minute, apoi în timpul pauzelor minimum 10 minute şi la finalul zilei, ținând cont de temperatura exterioară”, se arată în Ordin, citat de Știri pe Surse.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.