Ministrul Sănătății: Testarea antigen se va putea face și în farmacii

0
247
Test pe bază de salivă pentru depistarea virusului COVID-19. FOTO Alexandra VASILE

Testarea antigen pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 se va putea face în curând și în farmaciile din România. Anunțul a fost făcut joi de  ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, după ce Guvernul a aprobat instituirea cadrului legal în acest sens.

“În şedinţa de Guvern am aprobat instituirea cadrului legal pentru testarea în farmacii. În perioada următoare, chiar mâine, avem discuţii la Ministerul Sănătăţii cu reprezentanţii farmaciilor, pentru ca testarea cu antigen să se poată face în farmacii. E un pas important care merge spre testare în masă, testarea oricui are această nevoie, dorinţă. Ea se va putea face la un preţ scăzut, negocierile sunt în curs. Avem de astăzi, după ce ordonanţa de urgenţă va apărea în Monitorul Oficial, şi baza legală pentru acest lucru”, susține ministrul Sănătății.

Facem precizarea că un test rapid pe bază de salivă pentru depistarea COVID-19 poate fi achiziționat din farmaciile din Constanța cu 30 de lei.

Un kit de test Antigen SALIVĂ conține:
  • 1 card de test
  • 1 tub tampon de extracție
  • 1 capac de filtrare
  • 1 recipient aplicator cu pâlnie

Testul se face rapid pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, ușor și fără disconfort, cu ajutorul unei cantități mici de salivă. Testele au fost dezvoltate cu ajutorul unor metode elaborate, sunt aprobate de autoritățile competente și acreditate. Ele se pot comanda și online și se livrează prin curier la prețuri accesibile tuturor celor care vor să prevină răspândirea virusului.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.