Se construiește o nouă vilă turistică la Techirghiol

0
866
Lacul Techirghiol, sursa foto: ABADL

Orașul Techirghiol și-a câștigat renumele de stațiune balneară datorită proprietăților curative ale Lacului Techirghiol. Nămolul sapropelic extras din adâncurile lacului este folosit cu succes în cele două baze de tratament existente în stațiune. Evident, s-au construit şi se construiesc şi unităţi de cazare.

O nouă pensiune turistică se va ridica pe strada Lalelelor nr.1. Societatea Hydro Fab Cylinder a depus la Agenția pentru Protecția Mediului documentațiile pentru proiectul „Construire imobil cu destinatie turistică, împrejmuire teren, organizare de șantier și spații verzi”, iar reprezentanții de mediu au decis că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului și nu este necesară parcurgerea celorlalte etape din procedura de evaluare adecvată, astfel construcția poate începe. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Constanța pe strada Unirii nr. 23, în zilele de luni – joi, între orele 8-16.30, vineri, între orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http:\\apmct.anpm.ro. Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 31.03.2021.

Firma Hydro Fab Cylinder a fost înființată în anul 2017 și are sediul în Municipiul Constanța pe strada Nicolae Bălcescu nr.7. Asociați cu câte 50% fiecare sunt George Cristian Ovedenie și Mirela Neher, ambii find și administratori. Firma se ocupă de facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată.

Amintim că, tot la Techirghiol Casa de Asigurări a Avocaților din România vrea să ridice un nou sanatoriu cu 300 paturi, deoarece, potrivit acestora, în momentul de față cererea este mare, cu mult peste capacitatea de tratament actuală. Noul centru de sănătate va fi unul modern, pe 10 etaje și va avea și un heliport.

Vezi și: https://focuspress.ro/sanatoriu-de-peste-14-milioane-de-euro-la-techirghiol-cine-este-investitorul/

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.