EDITORIAL. Chiţac, Stroe, Negoi şi Palaz au demonstrat teoria relativităţii lui Einstein

0
89

De curând citeam de o nouă confirmare a teoriei lui Einstein.

Această confirmare vine după 27 de ani de urmărire a stelei S2, folosind, pentru cea mai bună parte a observației, instrumentele European Southern Observatory din deșertul Atacama, în Chile. 

Vă daţi seama câţi bani, câtă ştiinţă, cât timp şi câtă muncă le-au trebuit oamenilor ălora să demonstreze teoria celebră a lui Einstein?

Vă daţi seama că toate aceste eforturi ar fi fost economisite dacă prin absurd s-ar uita careva la politicienii noştri constănţeni? Este adevarat că nu se uita nici dracu’, în afară de mine şi dvs, că dacă s-ar uita ar fi văzut că timpul este relativ iar acest lucru a fost demonstrat cu prisosinţă de politicienii de la malul măii.

Dar să mă explic cu dovezi.

Uite că au trecut alegerile şi unii parcă nu au înţeles nimic din ele, iar grupul nostru de politicieni locali, din lipsă de preocupări serioase, s-au gândit să demonstreze că Einstein avea dreptate.

Cei care au câştigat se comportă de parca 4 ani ar fi o veşnicie. Pentru că dl primar Chiţac & Co îşi permit greşeli de parcă începutul nu contează, iar dacă începi prost, ai o veşnicie să repari.  De asemenea, ei gândesc că memoria colectivă este scurtă şi lumea uită repede  deoarece 4 ani este foarte mult, iar până la următoarele alegeri o să uite toate aceste tâmpenii. Pe de altă parte, se gândesc că tot o veşnicie au la dispoziţie să facă ceva treabă şi să demonstreze că merită să câştige următoarele alegeri.

Dl. Stroe este veşnic prin definiţie, dar şi prin formaţie. Parcă ieri l-a ales PSD preşedinte, iar mâine poate să fie şi peste încă 8 ani, că nu se supără nimeni, nu ? De curând însă, a apărut reinventat dl. Lungoci, pe care parcă timpul îl împinge de la spate. Dar, rămâne să mai vedem cum se va tranşa teoria relativităţii timpului la PSD.

La dl. senator Negoi, timpul este însă diferit. Abia a apărut în politică şi se comportă ca o stea căzătoare. Uitându-mă la dânsul, îmi vin în minte versurile lui Eminescu:

Icoana stelei ce-a murit

Încet pe cer se suie;

Era pe când nu s-a zarit,

Azi o vedem, si nu e

Parcă îmi vine să-mi pun şi o dorinţă cum făceam când eram mic şi vedeam o stea căzătoare. Nu vă spun care, că… este secretă! Poate vă gândeaţi că voi zice de dl Stelian Ion, însă… deja joacă în altă ligă şi nu mai face parte din categoria politicienilor constănţeni. Este mai mult un fel de polician de Dâmboviţa, iar aria mea de acoperire editorială se opreşte la Dunăre, aşa încât…

Dl Palaz este un caz aparte. La dânsul timpul se îndoaie până devine o buclă. Şi mi se învârte onor dl Palaz în bucla asta de mult timp. Cam de prin 2000 aş zice, de când tot candidează…. şi candidează, sub titulatura de „profesionist”. Asta când nu e numit!

Cam acesta este grupul oamenilor de „ştiinţă” locali de specializări diferite cu preocupari politice dar de vocatie fizicieni cuantici, care au demonstrat că timpul este relativ. Doar pentru noi, restul, timpul doar trece. Şi atât!

Şi uite că iar îmi vin în minte versurile lui Eminescu, alt român care a demonstrat prin poezia sa relativitatea timpului.

„Lumea toată-i trecătoare,
Oamenii se trec şi mor…..” – Numai poetul –  Mihai Eminescu

Al vostru, Fiul Cetăţii, crescut la umbra lui Publius Ovidius Naso!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.