Minorul din Mangalia, care a omorât un băiat de 14 ani, își așteaptă sentința

0
9641

Adolescentul din Mangalia care a omorât în bătaie un alt minor, în urmă cu un an, își așteaptă sentința. Instanța de fond – Tribunalul Constanța – a amânat, luni, 15 ianuarie, pronunțarea în acest dosar, până pe data de 23 februarie.

După administrarea probelor care implica și audierea martorilor, magistrații Tribunalului Constanța au rămas în pronunțare, însă au amânat de mai multe această pronunțare, la finalul cercetării judecătorești. Luni, 15 februarie, instanța de fond a amânat, din nou, pronunțarea din dosarul penal deschis pe numele minorului Stratulat D.M., de 16 ani, din Mangalia (avea 15 ani în momentul comiterii faptei – n.r.), care a bătut un puști de 14 ani până când victima a intrat în moarte cerebrală.

Totul s-a întâmplat pe 1 februarie, pe bulevardul.1 Decembrie din Mangalia, când, pe fondul unor dispute anterioare, inculpatul minor Stratulat D. M., i-a aplicat mai multe lovituri lui Andrei Ivan, de 14 ani, producându-i leziuni care i-au pus viaţa în pericol prin hemoragie meningo-cerebrală consecutivă unei fisuri de arteră vertebrală dreaptă. Încă de la început medicii au fost rezervați cu privire la șansele de salvare ale victimei.

Inițial, agresorul a fost cercetat pentru vătămare corporală şi tulburarea ordinea şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, însă, două săptămâni mai târziu, procurorii au dispus schimbarea încadrării juridice, în tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi au formulat cerere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv, faţă de agresor.

După o lună de chin, Andrei Ivan a decedat, în urma loviturilor primite și a traumatismelor. În acel moment, procurorii au schimbat, din nou, încadrarea juridică, din tentativă de omor în omor, infracțiune sancționată aspru de legea penală, cu închisoare de la 10 la 20 de ani.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.