Mircea Dobre intenționează să valorifice Cartierul Inel II: „De 30 de ani, administrația locală, indiferent de culoarea politică, nu a venit cu proiecte pentru această zonă”

0
238

Candidatul la Primăria Constanța din partea Pro România, deputatul Mircea-Titus Dobre a susținut vineri, 4 septembrie a.c., o conferință de presă, alături de Răzvan Filipescu, candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, în care au continuat seria prezentării proiectelor.

Mircea Dobre și Răzvan Filipescu

Mircea Dobre a prezentat un proiect de investiții pentru zona Casei de Cultură, mai precis parcul aferent, ce poartă denumirea de ”Regina Maria” începând cu anul 2019: ”Este vorba de zona Casa de Cultură, unde avem șase proiecte pe care, o să vedeți că propunem reamenajarea parcului de la Casa de Cultură. După cum observați, este o suprafață de peste 2 hectare, eu zic că ar putea fi un parc minunat. De peste 30 de ani administrațiile locale nu s-au uitat la el. Un alt proiect este refacerea unui loc de joacă, care este pe colțul Aleii Dalia, cu o suprafață de 600 de mp, pentru că este lăsat de izbeliște și alte patru proiecte vizează parcări: două dintre acestea sunt subterane cu 172 de locuri, pe Aleea Violetelor și alte două sunt supraterane, pe Aleea Daliei care însumează undeva la 356 de locuri de parcare”, a spus acesta.

Totodată, Dobre a vorbit și despre o zonă extrem de interesantă pentru că aici nu prea s-au făcut investiții, putem spune mai deloc, în ceea ce privește parcările, parcurile sau locurile de joacă, iar Pro România își propune să schimbe fața acestei zone, respectiv Inel II, dezrobirii și Eliberării:

”O zonă foarte interesantă este următoarea propunere a noastră și ne referim la zona Inel II, Dezrobirii, Eliberării. Vă spun sincer că am fost și am discutat cu cei care locuiesc în zona respectivă și mi-au spus că niciodată în acești 30 de ani nu a călcat nici un membru al administrațiilor publice locale, oricare ar fi fost culoarea politică și că nimeni nu a venit efectiv cu niciun proiect pe zona respectivă. Eu nu cred că respectivii cetățeni m-au mințit și într-adevăr nimeni nu a călcat în cartierul respectiv”.

Mircea Dobre este de părere că această zonă trebuie valorificată deoarece dispune de un hectar de teren lăsat în paragină: ”Aici propunem opt proiecte, dintre care șase sunt parcări supraetajate cu un număr de peste 1400 de locuri de parcare și ce este cel mai important, dacă tot este respectivul teren de un hectar ce se este delimitat de străzile Prieteniei, Solidarității și Dreptății eu cred că am putea să fim prieteni cu toții și să fim solidari, așa încât pe acel hectar să se poată face un parc deasupra și o parcare sub formă de ”L”, în care se pot amenaja locurile de parcare. Este un hectar care este în acest moment o bătătură, este o mizerie totală. Mai avem un miniparc de 2.730 mp pe strada Alexandru Gherghel. Eu zic că acele zone au rămas neatinse pentru că zona se află cam în centrul municipiului Constanța și mi se pare deranjant că cei din administrația publică locală nu au călcat pe acolo”, susține Mircea Dobre, candidatul Pro România la Primăria Constanța.

Proiecte Casa de Cultură:

Proiect 1 – Reabilitare parc zona Casa de Cultură – Suprafață de 22049mp

Proiect 2 – Parcare supraetajată D+P+2E+Terasa circulabila – 178 LP – în zona Aleii Daliei

Proiect 3 – Parcare supraetajata D+P+2E+Terasa circulabila – 178 LP– în zona Aleii Daliei

Proiect 4 – Reabilitare loc de joaca in suprafață de 539mp zona Aleii Daliei

Proiect 5 – Parcare subterană – 70 locuri de parcare pe Aleea Violetelor

Proiect 6 – Parcare subterană – 102 locuri de parcare pe Aleea Violetelor

Proiecte zona Inel II- Eliberării

Proiect 1 – Parcare supraetajată D+P+2E+Terasa circulabilă – cu 155 LP în zona Străzii Corbului

Proiect 2 – Parcare supraetajată D+P+2E+Terasa circulabilă – cu 198 LP în zona aleii Topolog

Proiect 3 – Parcare supraetajată D+P+2E+Terasa circulabilă – cu 110 LP în zona Străzii Bravilor

Proiect 4 – Parcare supraetajată D+P+2E+Terasa circulabilă – cu 155 LP în zona Străzii Prieteniei – Solidarității

Proiect 5 – Amenajare Parc incintă blocuri – Zona străzilor Dreptății, Prieteniei și Solidarității – în suprafață de 10 275mp –cu parcare subterană – 590LP

Proiect 6 – Parcare supraetajată D+P+2E+Terasa circulabilă – cu 198 LP în zona Străzii Cutezătorilor

Proiect 7 – Parcare supraetajată D+P+2E+Terasa circulabilă – cu 240 LP în zona Străzii Alexandru Gherghel

Proiect 8 – Amenajare spațiu verde și loc de joacă în suprafață de 2730 mp

Loredana MIHAI

Comandat de Partidul Pro România – Filiala Constanta

Executat de FOCUSPRESS ONLINE SRL – portal: www.focuspress.ro

Cod AEP mandatar financiar coordonator: 21200010

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.