Mirela Matichescu și-a asigurat funcţionarea barului de pe plajă; instanţa îi tot amână acțiunea împotriva ABADL până la sfârşit de sezon

0
2366

Contestarea în instanță a actelor administrative eliberate de autorități, în urma neregulilor depistate mai ales la operatorii din turism, nu mai este o noutate, cu atât mai mult atunci când este vorba despre operatorii de plaje puși să-și dărâme beach-barurile construite fără autorizații.  

Cunoscând faptul că până la finalizarea procesului în instanță, orice act administrativ, care face obiectul contestației, își suspendă efectele, mulți dintre operatorii de plaje au apelat la această metodă prin care, practic, și-au asigurat ”funcționarea” pe parcursul sezonului estival.

În aceeași situație se află și societatea Noche Caliente SRL, aparținând administratorului județului Constanța, Mirela Matichescu, care deține un sector de plajă destul de generos, în zona Năvodari.

La fel ca mulți alți operatori de plaje, și aceasta a fost notificată de reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) să-și demoleze construcțiile ridicate ilegal.

Așa cum arătam și într-un alt articol pe această temă, societatea Noche Caliente a solicitat, pe data de 26 iunie a.c., suspendarea actului administrativ, respectiv dispoziția cu numărul 8755/25.05.2020 care o obligă la desființarea oricărei construcții de pe plajă. Totul perfect legal. Numai că, odată depusă în instanță, solicitarea avea să fie amânată pe parcursul întregului sezon.

Amânări profitabile

Termenul de judecată, pe fond, a fost fixat, inițial, pentru data de 6 august, adică i-a dat un răgaz de mai bine de o lună pentru a face ceva bani. Numai că, instanța nu s-a pronunțat la primul termen, ci a amânat cauza, o dată pentru 12 august, apoi pentru 19 august, adică 54 de zile. Dacă ar fi să se pronunțe pe 19 august (deși ar putea surveni o nouă amânare), va fi o hotărâre pe fond care, mai mult ca sigur, va fi atacată la Curtea de Apel, ceea ce înseamnă încă cel puțin o lună ”pierdută” din punct de vedere procesual, dar profitabilă din punct de vedere al contestatorului. Practic, autoritățile pot demola barul, prin septembrie sau octombrie, când nu va mai fi nevoie de el. Mirela Matichescu a făcut destui bani ca să plătească și o eventuală amendă.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.