Municipalitatea a stabilit cât va plăti proprietarilor de terenuri din Tomis Nord, pentru a construi o parcare și un parc: aceștia nu sunt de acord cu sumele

0
3513

În ședința din luna mai a.c., consilierii locali au aprobat declanșarea procedurii de expropriere a terenurilor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local „Amenajare peisagistică și parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, Aleea Capidava/Aleea Argeș, municipiul Constanța“. Recent, Primăria Constanța a făcut publice hotărârile de stabilire a desbăgubirilor: astfel, pentru două terenuri, Municipalitatea are de achitat aproximativ 113.000 de euro.

În proximitatea terenurilor de tenis din cartierului Tomis Nord se propune refacerea străzilor existente și amenajarea urbană a zonei. Aceasta va consta în reabilitarea carosabilului existent la nivel de finisaj, borduri și gabarit, reabilitarea și extinderea trotuarelor pietonale la nivel de finisaj, borduri și gabarit, în armonie cu accesele/circulațiile pietonale și auto ale construcțiilor existente. Totodată, se prevede amenajare peisagistică cu plantații și spații verzi, prevăzute cu sisteme de irigații, și locuri de parcare în armonie cu accesele/circulațiile pietonale și auto ale construcțiilor existente. Plus un parc cu alei, mobilier urban, elemente de iluminat public, dar și un loc de joacă împrejmuit (în cadrul parcului), cu finisaj adecvat.

Pentru acestea a fost declanșată procedura de expropriere a terenului proprietate privată în suprafață de 328 mp – identificat prin numărul cadastral 229625 și celui de 296 mp – identificat prin numărul cadastral 234411. Pentru primul, Primăria va plăti 324.273 de lei, adică aproximativ 65.000 de euro, proprietarei Marilena Coman. Pentru cel de-al doilea, suma este de 292.637 de lei, adică aproximativ 58.000 de euro, proprietarilor Nina Lavinia și Marius-Cristian Coman.

În ambele hotărâri se specifică că persoanele îndreptățite nu și-au exprimat acordul cu privire la cuantumul despăgubirilor aferente imobilelor expropriate.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.