Municipalitatea nu vrea să concesioneze bazinul acvatic al lacului Siutghiol firmei afaceristului Dulea

0
541

Judecătorii au admis cererea de  revizuire a fondului cauzei, în dosarul în care o societate a câștigat procesul cu mai multe instituții ale statului, pentru obținerea unui contract de concesiune a unei porțiuni din lacul Siutghiol.

Facem referire la societatea Master Fishing SRL, administrată de afaceristul constănțean Virgil Dulea, despre care cotidianul Focus Press a mai publicat, recent, un articol în care se preciza faptul că aproape a câștigat acest proces. Societatea a cerut instanței să oblige Consiliul Local Constanța să-i atribuie acest contract, care prevede concesionarea suprafeței de 15 hectare de teren, cu destinație agricolă, din bazinul acvatic al Lacului Siutghiol.

Așa cum arătam și data trecută, instanța de fond a admis acțiunea formulată de reprezentanții firmei, în contradictoriu cu mai multe instituții ale statului, respectiv: Ministerul Agriculturii, Agenția Domeniilor Statului (ADS), Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA), Administrația Națională Apele Române (ANPR), municipiul Constanța, Consiliul Local Constanța, orașul Năvodari și Consiliul Local Năvodari, precum și orașul Ovidiu cu Consiliul Local Ovidiu.

În primă instanță, judecătorii au stabilit că aproape toate aceste instituții nu au calitate procesuală în acest dosar, cu excepția Primăriei și a Consiliului Local Constanța, pe care le-a obligat, pe fond, să atribuie contractul de concesiune, prin metoda atribuirii directe, conform Legii 268/2001, un pentru cele 15 hectare de teren din bazinul lacului.

Mergând mai departe, sentința a fost atacată cu recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a fixat termen de judecată pentru data de 7 octombrie. Între timp, așa cum am precizat inițial, Consiliul Local și Primăria Constanța au formulat cerere de revizuire a fondului, care se va judeca a doua zi după judecarea recursului la Înalta Curte, pe 8 octombrie. Dacă instanța va da câștig de cauză, definitiv, firmei Master Fishing SRL, atunci municipalitatea va fi nevoită să încheie contractul de concesiune cu reprezentanții societății.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.