Municipalitatea plănuieşte o clădire de birouri, cu restaurant la parter, pe terenul unde a funcționat atelierul în care a fost construit primul hidroavion românesc

1
1021
Zona Piaţa Griviţei

Primăria Municipiului Constanța intenționează să construiască un imobil cu spații de birouri, de trei etaje, dar și cu alimentație publică la parter. Amplasamentul este situat pe strada Griviței numărul 44, colț cu strada Olteniei. În acest sens, a eliberat un certificat de urbanism ce este valabil doi ani.

Pentru a nu mai plăti chirii pentru spații unde să își desfășoare activitatea diferite departamente din cadrul Primăriei, Municipalitatea vrea să își construiască propria clădire de birouri. Certificatul de urbanism cu numărul 1.819, eliberat joi, 11 august a.c., vizează „Construire imobil de birouri în regim de înălțime de S+P+3Etaje cu servicii/ comerț/ alimentație publică la parter”. Beneficiar și solicitant al actului este Municipiul Constanța.

Precizăm că terenul de la această adresă, strada Griviței numărul 44, a fost inventariat în domeniul privat al municipiului Constanța în anul 2020. Însă, înainte de acest demers, terenul a avut proprietar, societatea Tur – Yap Group, controlată de Halil Arikan. Aici a existat o clădire, cu o istorie minunată și impresionantă.

În clădirea ce se afla pe terenul de pe strada Griviței numărul 44 a funcționat atelierul unde a fost construit primul hidroavion românesc, „GETTA”. Ulterior, aici a funcționat și sediul Societății de Transporturi Constanța. Cu timpul, locul a devenit adăpost pentru oamenii străzii, ce au devastat și clădirea în sine, devenind o groapă de gunoi în centrul orașului Constanța. În 2017 și 2019, consilierii locali au decis supraimpozitarea clădirii cu 500%, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită. Pe atunci proprietar era Tur – Yap Group SRL, cu sediul în București.

Apoi, după cum punctam, în 2020 terenul de 943mp a fost inventariat în domeniul privat al municipiului Constanța, iar acum Primăria vrea să își construiască o clădire de birouri, cu trei etaje.

Vom reveni cu detalii!

Loreadana MIHAI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.