Municipalitatea vrea să cheltuie peste 30.000 de lei pentru analiza de risc a viitoarei policlinici din Constanța

1
137
Randare Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie Constanța. FOTO: Primăria Constanța

Primăria Constanța achiziționează serviciul de elaborare a documentației tehnico-economice pentru analiza de risc aferentă proiectului „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou“. Terenul unde aceasta va fi amplasată este situat pe Bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Dacia Service, potrivit Caietului de sarcini.

Obiectivul general al achiziției este asigurarea unei analize de risc privind coexistența LEA 110 kV DC Constanța Nord – Tomis Nord, linie electrică aeriană aflată în exploatarea operatorului de rețea E-Distribuție Dobrogea, cu obiectivul „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou“. Analizava determina riscul de expunere la accidente potențiale (explozii, incendii, intoxicație cu fum etc.), respectiv la poluare (sonoră, vizuală) a persoanelor. În baza analizei de risc, va fi obținut avizul de amplasament (favorabil condiționat/necondiționat) de la operatorul de rețea E-Distribuție Dobrogea, se arată în document.

Valoarea estimată a achiziției este de 30.000 de lei fără TVA, adică 35.700 lei cu TVA (7.181 de euro). Durata prestației este de o lună de la data înscrisă în ordinul de începere. Durata pentru avizarea documentației și recepția serviciului este de două luni. Astfel, durata contractului este de patru luni.

Firma ofertantă este Rolumial Electrical Consulting SRL din Constanța, înființată în anul 2021. Societatea comercială se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea. Administrator și unic asociat este Romeo Lupu. În anul 2022, firma a avut o cifră de afaceri de 1.307.107 lei, un profit net de 1.069.207 lei și doi angajați, potrivit listafirme.ro.

Context

Spre sfârșitul lunii aprilie a.c., Primăria Constanța anunța că primarul Vergil Chițac, alături de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, semnau contractul de finanțare pentru „Policlinica municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou“.

Totodată, în cadrul unei conferințe organizate la sediul PNL Constanța, Vergil Chițac spunea că, în 2024, va începe construcția noului spital.

„Noi am vizat aplicația asta încă de când PNRR era în chinurile facerii (…) încă din 2016 avem probleme cu Cardiologia (…) pentru oncologie știm că nu există servicii medicale. În 2016 am inventat sintagma «cel mai bun doctor este spre București». În 100 de zile vom avea proiectul de execuție, iar la începutul anului viitor ne putem apuca de construcție“, declara primarul.

Petruț IACOB

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Dute dracului cu spitalul si policlinica ta .Bai boule tu nu esti in stare sa astupi o groapă pe bulevardul 1 Mai de cinci luni si vi si imi spui mie ca ai sa faci rahatul praf .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.