Nici procurorii și nici paramedicul de la ISU Constanța nu sunt de acord cu pedeapsa în dosarul de agresiune sexuală

0
1983
Adrian STRĂȚILĂ. FOTO: Facebook

Adrian Strățilă a fost condamnat, pe 13.09.2023, la pedeapsa de 12 ani și 2 luni de închisoare, de către magistrații Judecătoriei Constanța. În plus, acesta este obligat la plata unor daune morale, în valoare de 10.000 și 15.000 de euro, dar și daune materiale. Însă, cum decizia nu a fost definitivă, atât procurorii, cât și inculpatul au depus apel, care a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța. Termenul a fost fixat pentru data de 18.01.2024.

Plt.adj. Adrian Strățilă, angajat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, a fost arestat în luna mai a anului 2022, sub acuzația de agresiune sexuală și racolare a minorilor în scopuri sexuale. Acesta este acuzat că a racolat două minore, de 14 ani.

Acesta era angajat al ISU Constanța din anul 2007, iar odată cu declanșarea anchetei penale pentru infracțiunile reținute în sarcina sa, instituția i-a suspendat contractul de muncă.

A fost trimis în judecată pe 13.08.2021, la Judecătoria Constanța, fiind condamnat pe 13.09.2023. Pe parcursul procesului penal, Strățilă a solicitat efectuarea unei expertize informatice, a uneia psihologice și a alteia medico-legale psihiatrică.

Condamnă pe inculpatul S.A., cetăţean român, fără antecedente penale, la pedeapsa de 7 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală (persoană vătămată M.B.-N.). Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, respectiv a dreptului de a comunica cu partea civilă M.B.-N.(…) și de a se apropia de aceasta, pe o perioadă de 4 ani. Interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, respectiv a dreptului de a comunica cu partea civilă M.B.-N. (…) și de a se apropia de aceasta, din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată. Condamnă pe inculpatul S.A. la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de racolarea minorilor în scopuri sexuale (persoană vătămată M.B.-N.). Condamnă pe inculpatul S.A. la pedeapsa de 9 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală în formă continuată (3 acte materiale, persoană vătămată D.I.-B.). (…) Condamnă pe inculpatul S.A. la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de coruperea sexuală a minorilor (persoană vătămată D.I.-B.). Achită pe inculpatul S.A. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de racolarea minorilor în scopuri sexuale. Contopeşte pedepsele principale stabilite prin prezenta hotărâre și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 9 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse cu închisoarea stabilite, respectiv un spor de 3 ani și 2 luni, inculpatul urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 12 ani și 2 luni închisoare. Pedeapsa rezultantă a închisorii se va executa în regim de detenţie, potrivit minutei judecătorești.

Decizia nu este definitivă, iar apelul se va judeca pe 18.01.2024, la Curtea de Apel Constanța.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.