Nicio sirenă de alarmare a populației nu prezintă defecțiuni la nivelul municipiului Constanța

1
502

La nivelul municipiului Constanța există 54 de sirene de alarmare publică, iar niciuna dintre ele nu prezintă defecțiuni, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța, pentru Focus Press. În cursul zilei de miercuri, 1 martie a.c., la nivelul întregii țări a avut loc un exercițiu de verificare a funcționării sirenelor.

La nivelul județului Constanța există 186 de sirene de alarmare publică, din care 136 aparțin autorităților administrației publice și alte 50, operatorilor economici din zona de competență. Totodată, din numărul total al acestora, 78 sunt acționate centralizat, iar 108 local, a transmis ISU Dobrogea.

În luna februarie a.c., Primăria Constanța a lansat achiziția pentru nouă sirene electronice pentru alarmarea populației. Valoarea estimată a achiziției este de 575.400 de lei, fără TVA, adică 684.726 de lei, cu TVA (139.705 euro). 

„Achiziția sirenelor electronice de 1200W, 1800W, 2400W este necesară pentru respectarea legislației în vigoare, care impune dezvoltarea sistemelor de înștiințare-alarmare în urma studiilor de audibilitate care prevăd, prin măsurători exacte, numărul necesar de sirene, puterea și amplasarea corespunzătoare pentru o eficiență mai bună privind înștiințarea și alarmarea oportună a populației civile din municipiul Constanța, în situații de protecție civilă“, se arată în descrierea achiziției.

Municipalitatea precizează că acest sistem de alarmare va asigura creșterea vitezei de reacție.

„Cetățenii vor beneficia de un sistem de înștiințare – alarmare care asigură creșterea vitezei de reacție în cazul producerii unor situații de protecție civilă la nivelul Unității Administrative-Teritoriale Constanța“, conform Caietului de sarcini.

Perioada de garanție acordată echipamentelor furnizate și lucrărilor de montare va fi de minimum 24 de luni.

De altfel, în bugetul municipiului Constanța pentru anul 2023 a fost alocată suma de 685.000 de lei pentru achiziția a nouă sirene electronice pentru alarmarea populației. Totodată, a mai fost alocată suma de 209.000 de lei pentru achiziția a 23 de cofrete inteligente pentru sirene electrice.

Petruț IACOB

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.