Nicușor Constantinescu a cerut, din nou, recuzarea unui magistrat care îl judecă pentru abuz în serviciu

0
417
Nicusor Constantinescu - sursa foto: DIGI 24

”Războiul” dintre fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, și judecătorul Antoneta Ardeleanu, continuă în instanță cu o nouă cerere de recuzare formulată împotriva acesteia.

Trimis în judecată pentru abuz în serviciu, în legătură cu crearea unui prejudiciu în dauna județului Constanța, Nicușor Constantinescu a formulat o nouă cerere de recuzare a magistratului Antoneta Ardeleanu, cea care judecă această cauză pe fond. Marți, 3 noiembrie, instanța a respins cererea inculpatului, fără cale de atac.

”Respinge ca neîntemeiată cererea de recuzare a preşedintelui completului F8, jud. Ardeleanu Antoneta, formulată de inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel. În temeiul art. 275 alin. 2 Cpp, obligă inculpatul la plata sumei de 100 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Fără cale de atac. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 03.11.2020”, se arată în încheierea de ședință.

De remarcat că fostul președinte al CJ Constanța a formulat mai multe astfel de cereri la adresa aceluiași magistrat, toate fiind respinse. Numaă până la începutul anului în curs, inculpatul a formulat  șase astfel de solicitări de recuzare, toate fiind respinse de instanță.

În ceea ce privește cercetarea judecătorească, s-a acordat un nou termen, pentru data de 27 noiembrie, pentru finalizarea și depunerea la dosar a unui raport de expertiză financiar-contabilă.

Acuzațiile

Despre faptele încriminate în acest dosar putem spune că Nicușor Constantinescu este acuzat pentru nereguli comise în domeniul achizițiilor. Mai exact, în perioada decembrie 2009 – noiembrie 2010, fostul șef al CJC a achiziționat și plătit servicii de publicitate în valoare de 401.700 lei, bani cheltuiți din bugetul județului Constanța, pentru care au fost emise 12 facturi. În urma controlului Curții de Conturi, s-a dispus recuperarea banilor de la Nicușor Constantinescu, pentru a-i vira în bugetul Consiliului Județean.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.