O nouă carte de oină!

0
191

A apărut prima carte de tehnică și tactică pentru jocul de oină în 6.Aceasta este rezultatul colaborării dintre domnul doctor Cristian Văduva, care are o experiență deosebită în ceea ce privește jocul nostru național și doamna profesor Gilda-Elena Gheorghiu, unul dintre profesorii de educație fizică care au absolvit de curând școala de antrenori.

Lucrarea apărută la inițiativa și cu sprijinul Federației Române de Oină prezintă câteva dintre elementele care pot conduce la practicarea acestui tip de joc la standarde înalte.

“Federația Română de Oină a introdus varianta în șase încă din 2008 și s-a dovedit a fi un real succes. Putem folosi acest joc în condiții de iarnă fără a scade din viteza și dinamismul jocului. Este o carte pionierat și sigur nu ne vom opri aici”, a declarat Cristian Văduva, unul dintre autori.

„Felicităm autorii pentru această activitate de pionierat și adresăm provocarea și altor antrenori să așeze pe hârtie propria concepție despre oină, indiferent de variantă!”, a completat Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină.

Tudorel ENE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.