Patronii Fiziozone au inițiat un PUZ pentru reglementarea zonei în care se află clinica medicală

0
565

Patronii clinicii Fiziozone au inițiat un Plan Urbanistic Zonal pentru reglementarea zonei în care se află clinica din Constanța. Obiectivul PUZ-ului constă în reglementarea zonei delimitată de Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, strada Farului, strada Salcâmilor, proprietăți private și alee de acces, inițioatorul fiind societatea Cardiozon Med prin soții Marian și Adriana Drăgan, cea din urmă fiind medic primar de recuperare medicală cu competențe în acupunctură, apifitoterapie și ecografie.

Cel mai probabil patronii clinicii medicale doresc să își extindă afacerea și astfel au nevoie de modificarea reglementărilor urbanistice. Prin prezenta documentabe urbanistică se propune împarțirea zonei studiate în 3 zone de reglementare după cum urmează: ZRL5 – subzona locuințelor collective înalte cu P+8-10 niveluri. ZRL2a-locuințe individuate si colective mici cu maxim P+2 niveluri situate în afara perimetrelor de protecție  și ZMa-zona mixtă situată ăn afara perimetrelor de protecție, propusă în cadrul prezentei documentații urbanistice.

Astfel se propun următoarale utilizări admise și indicatori urbanistici pentru noua zonă de reglementare propusă prin prezentul PUZ: locuințe colective de maxim 5 niveluri, servicii medicale de tip cabinet, clinică, dispensar urban etc. Se mai acceptă servicii comerciale și economice de alimentație publică, birouri și sedii administrative și funcțiuni complementare, garaje, parcaje subsuprateran, la sol, Ioc de joacă, etc.

Publicul este invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal în perioada 03.11.2020 – 08.11.2020. Observațiile sunt necesare în vederea stabilirii cerintelor de elaborare și vor fi transmise în scris prin e-mail – la adresa primarie@primaria-constanta.ro.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.