Noile taxe pentru Pavilionul Expozițional, în dezbatere publică

0
265

Proiectul de Hotărâre inițiat de președintele Consiliului Județean Constanța pentru stabilirea unor tarife, taxe și taxe speciale pentru anul 2021 a fost lansat în dezbatere publică. Constănțenii pot trimite amendamente și propuneri până pe 1 martie a.c.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a inițiat Proiectul de Hotărâre privind stabilirea unor tarife, taxe și taxe speciale pentru anul 2021. Printre acestea se numără costul biletelor pentru instituțiile de cultură aflate în subordinea administrației județene – muzee, teatre Delfinariu, Acvariu, Centrul „Jean Constantin“ etc. -, dar și tarifele pentru utilizarea temporară a Pavilionului Expozițional.

Pentru organizarea de târguri și expoziții cu vânzare la parterul acestuia, se va plăti minimum 10 lei/mp/zi și trebuie închiriată o suprafață minimă de 1.500 mp (din totalul de 2.135mp). Pentru spațiul de la etaj, taxa este de 7 lei/mp/zi și trebuie închiriați minimum 300mp (din totalul de 980,39mp). Tarifele nu includ standuri de expunere, montarea și demontarea acestora sau alte dotări specifice târgurilor, nici pază sau curățenie.

Dacă se dorește organizarea de târguri și expoziții cu vânzare în hol, tariful este de 22 lei/mp/zi. Aceeași taxă se percepe pentru comerț de întâmpinare în parcarea din fața Pavilionului și se permite amplasarea de rulote sau similiare.

Tariful închirierii restaurantului tip autoservire din Pavilion Expozițional (de 203,45mp) este de 6.000 de lei, lunar, iar în acest caz se încheie un contract pe o perioadă cuprinsă între 1 și 5 ani.

Taxa pentru închirierea barului de la parterul pavilionului este de 14 lei/mp/zi (acesta are 34,6mp), iar tariful include energia electrică.

Pentru organizarea unui concert sau petreceri în Corpul Administrativ – Sala de Conferințe Cupolă, taxa este de 3.300 de lei/zi (pentru 372 de locuri) sau de 5.000 de lei/zi (pentru 583 de locuri).

Pentru organizarea de conferințe în același spațiu tariful este de 2.350 de lei/zi sau de 3.700 de lei/zi.

Pentru organizarea de evenimente cu caracter cultural, artistic, sportiv sau de promovare și prezentare produse din domeniul turismului, sănătății, învățământului, apărării etc., la parterul Pavilionului Expozițional, se va percepe 10 lei/mp/zi și se pot închiria doar 500mp. Pentru etaj, tariful este de 4 lei/mp/zi. Pentru hol, taxa este de 13 lei/mp/zi, iar în Sala Conferințe Cupolă, de 1.700 de lei/zi (372 de locuri) sau de 2.600 de lei/zi (583 de locuri).

Locul de joacă pentru copii (165mp) din Pavilionul Expozițional se închiriază cu 600 lei/zi.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.