Spitalul Municipal Medgidia vrea să achiziționeze aparatură medicală de peste 13 milioane de lei

0
2246
Spitalul Municipal Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia urmăreşte îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din zona arondată, realizarea unui sistem de sănătate modern şi eficient. În cadrul spitalului există puncte deficitare în ceea ce priveste dotarea cu aparatură corespunzatoare. Pentru buna desfașurare a activitații și creșterea nivelului calitativ al actului medical în cadrul instituției, este necesară dotarea cu aparatură medicală performantă la cele mai înalte standarde. În acest sens, a fost deschisă o licitație publică pe platforma SEAP, iar cei interesați pot depune oferte până la data de 08.03.2020, valoarea totală fiind de 13.268.750 de lei.

Îmbunătăţirea structurii şi organizării spitalului are ca scop asigurarea unei combinări cât mai raţionale a resurselor deja existente (materiale, umane, financiare), stabilirea cu precizie a atribuţiilor şi sarcinilor ce revin fiecăruia şi constituirea cadrului structural care să permită manifestarea acelei ordini necesare desfăşurării unor activităţi eficiente.

La această dată Spitalul Municipal Medgidia deține aparatură medicală achiziționată în perioada 2000 – 2012 care este insuficientă pentru asigurarea unei activități medicale la standardele impuse de legislația în vigoare. Echipamentele medicale ce vor fi achiziționate prin proiectul „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Municipal Medgidia” vor fi utilizate de către cei 41 de medici specialiști angajați.

Astfel, licitația este deschisă pe șase loturi. Printre aparatura care se dorește a se achiziționa sunt un Computer Tomograf, 15 paturi ATI, ecograf portabil – 2 bucați, aparant de ventilație metalică – 2 bucăți, patru mese de operație chirurgicală, pulsoximetru cu modul EKG – 15 bucăți.

Spitalul Municipal Medgidia funcționează cu 310 paturi în 7 secții de bază, amplasate într-o singură cladire – ATI, Pediatrie, Obstetrică Ginecologie, Chirurgie Generală, Medicină Internă, Neonatologie, Neurologie. Pe langă aceste secții, se asigură servicii medicale prin compartimentele de Diabetologie, Cardiologie, Ortopedie și Traumatologie, Reumatologie, Oftalmologie, ORL, Endocrinologie, Blocul operator și Compartimentul de primiri urgențe. Serviciile paraclinice sunt asigurate de laboratoarele de analize medicale, de radiologie și imagistică medicală și de recuperare, medicină fizică și balneofiziologie ale spitalului.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.