O campanie electorală ca un banc: două rânduri de pliante pentru acelaşi partid, distribuite în Hârşova

0
1132

Mediul online este sufocat în această perioadă de comentarii, atacuri, dezvăluiri şi… „dezvăluiri” despre candidaţii la alegerile locale. Fiecare candidat, după pricepere, îşi prezintă oferta electorală, îşi atacă sau îşi ironizează contracandidaţii sau, ca în cazul oraşului Hârşova, organizează proteste.

Nu doar la Hârşova lucrurile sunt duse la extrem în această campanie electorală care ţine în tensiune pe toată lumea, ci în tot judeţul. Iar partea cea mai dură abia de luni începe, în ultima săptămână de campanie!

Revenind la Hârşova, oamenii sunt „bombardaţi” cu informaţii şi acţiuni; candidatul PSD a împânzit oraşul cu pliante, ziare de campanie şi bannere pe care apare alături de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu. Curios ar fi de aflat, având în vedere aceste bannere, dacă oamenii din Hârşova ştiu că nu mai candidează Horia Ţuţuianu pentru funcţia de preşedinte al CJC, ci Felix Stroe.

O altă curiozitate a campaniei electorale la Hârşova este că în oraş au circulat, de la debutul campaniei, două pliante cu lista de candidaţi ai PSD la Consiliul Local – o listă pe care apar nume de persoane care de fapt nu sunt în lista reală, depusă la Biroul Electoral (una din persoane este candidat în alt judeţ) – şi o listă “de actualitate”, sub forma unei broşuri (unde, din nou, candidaţii sunt prezentaţi într-o altă ordine decât cea înregistrată oficial), unde candidatul la primărie, Tudor Nădrag, aduce în discuţiile şi studiile pe care le-a urmat, dar despre care dă de înţeles că nu sunt atât de relevante în comparaţie cu ceea ce a demonstrat că poate să facă.

Acest exemplu, Hârşova, este doar o picătură din „distracţia” generalizată care s-a instalat în judeţul Constanţa şi care duce la celebra: „Eu cu cine votez?”.  

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.