O femeie care ieșise pentru a aștepta pe cineva în spatele blocului a văzut doi bărbați care doar ce furaseră din apartamentul ei

0
8690
Imagine cu rol ilustrativ

Amis Iusein a fost condamnat la pedeapsa internării într-un centru educativ, pe o perioadă de doi ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și evadare, iar Onur Saip a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare, în regim de detenție, tot pentru furt și evadare. Cei doi sunt acuzați de furturi, dar și de evadare, întrucât nu au respectat măsura arestului la domiciliu.

Una dintre fapte a avut loc în data de 10.04.2023, în jurul orei 18.00, când un bărbat mergea pe Aleea Trandafirilor din Medgidia, îndreptându-se către casă, venind dinspre biserica din centru.

„Practic, mă întorceam de la o farmacie, de unde îmi cumpărasem medicamente, întrucât am probleme de sănătate, având în vedere vârsta pe care o am. La un moment dat, a venit în fugă, din spatele meu, o persoană de sex masculin, care mi-a băgat mâna în buzunarul drept exterior de la haină și mi-a luat din acesta un portofel. În portofel aveam suma de 500 de lei și actul de identitate. După ce acea persoană s-a distanțat la câțiva metri de mine, s-a uitat în portofel și mi-a luat banii din el, aruncându-mi, ulterior, portofelul pe trotuar. Apoi, acea persoană a fugit către biserică, eu pierzându-l din vedere“, a spus persoana vătămată anchetatorilor.

Hoțul era unul dintre inculpați, care a recunoscut fapta, precizând că a jucat banii la păcănele.

Ulterior, cei doi indivizi au pătruns într-un apartament.

„Locuiesc la un imobil de pe strada Podgoriilor, din Medgidia, la parter, împreună cu soțul meu și cu fiul meu. În data de 4.05.2023, în jurul orei 15.30, mă aflam în interiorul imobilului meu, la bucătărie, și mă uitam la televizor. În jurul orei 15.45, am fost apelată telefonic de către o vecină, care mi-a transmis că vine la imobilul meu, pentru a îl aduce pe fiul ei, în vârstă de 5 ani, ca să am grijă de acesta. În acest sens, am ieșit din imobil, în afara blocului, apoi m-am deplasat în spatele blocului, în zona garajelor, unde am așteptat-o pe vecina mea, pentru a îl aduce pe fiul ei. În timp ce așteptam, priveam spre ferestrele de la apartamentul meu, iar atunci am observat un bărbat pe care nu îl cunosc, îmbrăcat în negru, în timp ce mergea pe aleea din spatele blocului meu, unde sunt grădinile, și se deplasa către stadion. L-am întrebat pe acest bărbat ce caută în acel loc, întrucât putea să intre pe acea alee doar prin locul în care mă aflam eu, iar el i-a spus unui alt bărbat pe care nu îl cunosc: «Vezi că te vede». Atunci am mers aproape de cele două persoane, întrucât nu le vedeam foarte bine, din cauza unei plante crescute pe gardul uni grădini. Când m-am apropiat, unul a trecut pe lângă mine și a plecat pe stradă, către stadion, iar pe cel de-al doilea l-am văzut că stătea pe vine și încerca să își încheie geaca și să ascundă un obiect de culoare albă, în geacă, la piept. L-am întrebat pe acesta ce caută în acel loc și ce are în geacă, ier el mi-a răspuns sec că are ceva. Imediat, acea persoană a luat un băț de pe sol și l-a ridicat deasupra capului său. Eu m-am speriat și m-am retras de lângă el. Bărbatul a trecut pe lângă mine, a mers pe strada Călugăreni și a plecat de la fața locului. Am intrat în casă și atunci am realizat faptul că fereastra de la dormitorului fiului meu era deschisă și plasele de la ferestre erau rupte, iar din dormitor, de pe pat, lipsea un telefon al fiului meu și de pe o masă lipseau două parfumuri“, a relatat persoana vătămată anchetatorilor.

Cei doi au fost prinși și arestați la domiciliu, dar nu au respectat măsurile, părăsind imobilele. Unul dintre ei a spus că a avut un conflict cu vecinii și s-a dus să locuiască la bunica, iar celălalt a spus că nu știe carte și a indicat greșit judecătorului adresa. Astfel, au fost acuzați și de evadare.

Pe 15 noiembrie, au fost condamnați la Judecătoria Medgidia. Decizia nu este definitivă.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.