O firmă din București, fără activitate, voia să supraetajeze de două ori blocurile pe care le construiește în zona Campusului Universitar

0
1969
Barracuda Residence

O firmă din București cu cifra de afaceri zero, de la înființare și până acum, și datorii de peste 34 de milioane de lei construiește un ansamblu rezidențial în municipiul Constanța și vrea să supraetajeze imobilele. Dar Primăria Constanța nu este de acord.

Vineri, 1 octombrie a.c., Municipalitatea a eliberat un certificat de urbanism pentru Barracuda Residence SRL, prin care se modifică proiectul imobiliar „Construire ansamblu rezidențial compus din trei imobile S+P+3E și un imobil S+D+P+3E, cu subsol comun, parcare și locuințe colective la parter și etajele superioare, organizare de șantier și împrejmuire teren“, autorizat cu o autorizație de construire din martie 2020, prin recompartimentări interioare și modificări fațade.

Firma din Capitală a solicitat și supraetajarea cu un nivel a celor patru blocuri, în limita a 20% din suprafața construită desfășurată, dar Primăria nu a aprobat solicitarea, deoarece nu respectă prevederile Legii nr. 50/1991, cu modificările și completările ulterioare, art. 2 și art. 11^1, coroborate. Adică, Barracuda Residence a mai beneficiat de înălțarea cu un nivel.

Autorizația de construire pentru blocul cu regim de înălțime D+P+3E a fost eliberată în noiembrie 2018, iar o lună mai târziu Primăria a emis un certificat de urbanism pentru modificarea autorizațieil, prin supraetajarea cu un nivel, ce se va autoriza numai după intabularea construcţiei la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării.

Imobilele se ridică pe strada Safirului numărul 5, în zona Campusului Universitar.

Barracuda Residence SRL a luat naștere la data de 14 mai 2018, având sediul pe strada Odei din Sectorul 4 al Capitalei. Administrator este Florin Rizea, iar asociați, sunt Eugen Doru Petru (ce deține 70% din capitalul social) și Ștefan Petru, cu 30% din capitalul social. Cifra de afaceri raportată în 2020 a fost 0, cu pierderi de 312.448 de lei și datorii de 34.218.266 de lei.

L.M., V.I.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.