O firmă vrea să închirieze terenul unei școli, pentru a instala un gazon sintetic: modificarea Regulamentului de închiriere a imobilelor aflate în domeniul public al Constanței, în dezbatere publică

0
1019
Școala Gimnazială nr. 6 Constanţa. FOTO: Facebook

Primăria Constanța a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre pentru modificarea Regulamentului de închiriere a bunurilor imobile aflate în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Dacă acesta va fi adoptat, va fi modificat un articol: durata maximă a închirierii terenurilor ar urma să fie de zece ani, cu posibilitatea prelungirii, prin act adiţional, cu jumătate din perioada pentru care s-a încheiat contractul.

„Art. 10 lit. c) – durata maximă a închirierii imobilelor clădiri este de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii, prin act adiţional, cu jumătate din perioada pentru care s-a încheiat contractul; pentru prelungirea contractului de închiriere, prețul chiriei se va actualiza prin întocmirea unui nou raport de evaluare care va fi supus aprobării Consiliului Local; – durata maximă a închirierii imobilelor terenuri este de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii, prin act adiţional, cu jumătate din perioada pentru care s-a încheiat contractul; prețul chiriei se va actualiza la o perioadă de 5 ani, prin întocmirea unui nou raport de evaluare, care va fi supus aprobării Consiliului Local“.

Concret, o firmă din Constanța (Alma Network Services SRL) dorește să închirieze terenul de fotbal al Școlii Gimnaziale numărul 6 „Nicolae Titulescu“, pentru a instala un gazon sintetic pentru minifotbal, pe care îl va acoperi cu un balon încălzit.

„Prin aceste reglementări, patrimoniul municipiului Constanta va fi gestionat responsabil și se vor asigura condițiile necesare bunei desfăşurări a actului educational, al activităților extracurriculare şi, nu în ultimul rând, se va asigura o sursă de venit la bugetul local“, scrie în proiectul de hotărâre.

Referitor la prețul chiriei, va fi întocmit un raport de evaluare ce va fi votat în Consiliul Local Constanța. „Prețul chiriei se va actualiza la o perioadă de 5 ani, prin întocmirea unui nou raport de evaluare, care va fi supus aprobării Consiliului Local“, conform documentului. 

Detalii despre firma care vrea să închirieze terenul

Alma Network Services SRL este o firmă din Constanța înființată în anul 2004, care se ocupă de alte activități recreative și distractive. Administrator este Mihai Andrei Bobe. Acesta este asociat alături de Ciprian Alexandru Bobe. În anul 2022, firma a avut o cifră de afaceri de 137.965 de lei, un profit net de 27.364 de lei și un singur angajat, potrivit listafirme.ro.

Petruț IACOB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.