O localitate din Germania unde lucrează foarte mulţi români, în izolare parţială: mii de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19

0
825
Sursa foto: digi24

În continuarea informațiilor cu privire la cazurile de infectare cu virusul COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul zilei de duminică, 21 iunie, a avut loc o reuniune de lucru la nivelul autorităților de land, reuniune coordonată de către prim-ministrul de land și la care au participat ministrul muncii, sănătății și dialogului social, Karl-Josef Laumann, administratorul districtului, Sven-Georg Adenauer, coordonatorul comitetului pentru situații de urgență, Thomas Kuhlbusch, reprezentanți ai autorităților locale, ai Departamenului de Sănătate Publică și Consulul general al României la Bonn.

În cadrul reuniunii, autoritățile locale germane au confirmat că tuturor persoanelor care se află în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă. Totodată, autoritățile vor efectua verificări pentru identificarea unor eventuale abateri de la normele de igienă în cadrul abatorului și, dacă este cazul, vor fi impuse sancțiuni.

De asemenea, conform cifrelor comunicate de autoritățile locale germane, până la acest moment au fost testate 5899 de persoane, din care 1331 au fost depistate pozitiv pentru COVID-19. Departamentul de Sănătate Publică urmează să comunice date oficiale actualizate de îndată ce vor fi testate toate persoanele care își desfășurau activitatea în cadrul companiei. Reprezentanții oficiului consular au reiterat solicitarea de a primi cifrele oficiale cu privire la cetățenii români infectați, cât și datele de identificare ale celor 17 cetățeni români care au părăsit carantina în cursul zilei de sâmbătă, partea germană comunicând că acestea vor fi transmise în cel mai scurt timp.

MAE menționează că, potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile locale, s-a optat pentru o izolare parțială a orașului respectiv, fiind prezente în zonă forțe de ordine pentru a se asigura că persoanele testate pozitiv, precum și cele care se află în așteptarea rezultatului testelor, nu părăsesc locuințele și zona de carantină.

Totodată, autoritățile germane au solicitat sprijinul oficiului consular al României desemnarea unui reprezentant care să participe la reuniunile viitoare organizate de autoritățile locale pentru gestionarea situației și au făcut apel la oficiul consular pentru identificarea de personal medical în rândul comunității de cetățeni români, care să poată sprijini demersurile autorităților locale, având în vedere barierele lingvistice.

După reuniunea menționată, consulul general al României la Bonn a avut o întâlnire cu lucrători români din cadrul companiei în cauză și de la alți angajatori, recomandându-le acestora să respecte măsurile impuse de autorități.

Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea niciunuia dintre cetățenii români care își desfășoară activitatea în cadrul companiei respective.

Consulatul General al României la Bonn menține legătura cu autoritățile locale, reprezentanții companiei și cu cetățenii români și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile germane în contextul pandemiei de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.