O parte din lacul Siutghiol ajunge la firma afaceristului Virgil Dulea. Instanţa obligă Consiliul Local să-i atribuie contractul de concesiune

1
1516

O firmă cunoscută din Constanța aproape că a câștigat procesul intentat Consiliului Local Constanța, dar și altor părți, printre care se numără Ministerul Agriculturii, Apele Române, Agenţia Domeniilor Statului, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, orașele Constanța, Ovidiu și Năvodari, pentru concesionarea a 15 hectare din bazinul lacului Siutghiol.

Este vorba despre societatea Master Fishing SRL, care a deschis o acțiune în instanță, pentru a obliga Consiliul Local Constanța să-i atribuie unu contract de concesiune asupra suprafeței de 15 hectare de teren, cu destinație agricolă, din bazinul acvatic al Lacului Siutghiol.

Acțiunea în instanță s-a depus în urmă cu mulți ani, însă cauza a ajuns, la un moment dat, în faza de rejudecare, iar în toamna anului trecut, mai exact pe data de 01.10.2019, instanța de fond, Curtea de Apel Constanța, a admis acțiunea și a obligat Consiliul Local să atribuie, prin atribuire directă, contractul respectiv de concesiune, în favoarea societății respective.

Iată încheierea de ședință din data de 01.10.2019

Solutia pe scurt: Admite excepția lipsei calităţii procesuale pasive a pârâţilor Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Agenţia Domeniilor Statului, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, Administraţia Naţională Apele Române, Consiliul Local Ovidiu şi Consiliul Local Năvodari. Respinge acţiunea introdusă împotriva pârâţilor Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Agenţia Domeniilor Statului, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, Administraţia Naţională Apele Române, Consiliul Local Ovidiu şi Consiliul Local Năvodari ca fiind formulată împotriva unor persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Admite în parte acţiunea. Obligă pârâţii Municipiul Constanţa prin Primar şi Consiliul Local Constanţa să încheie în favoarea reclamantei Master Fishing SRL, prin metoda atribuirii directe, conform Legii 268/2001, un contract de concesiune asupra suprafeţei de 15 ha teren cu destinaţia agricolă din bazinul acvatic al Lacului Siutghiol, astfel cum a fost identificat prin raportul de expertiză topografică întocmit de expert Cucoară Cristian (…) Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Curtea de Apel Constanţa”.

Reprezentanții societății respective au mai cerut și obligarea celorlalte părți la achitarea unor penalități de 1000 de lei pe zi, dar judecătorii au respins aceste cereri.

Însă Primăria Constanța, împreună cu Consiliul Local, au cerut revizuirea fondului, astfel încât, solicitare înregistrată marți, 11 august a.c., tot la Curtea de Apel. Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 8 octombrie.

Despre conducerea firmei Master Fishing SRL putem spune că aceasta aparține omului de afaceri Virgil Dulea, cel care deține și casa de amanet ”Garant”.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.