Octavian Berceanu, numit oficial comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naționale de Mediu. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

0
160
Activistul de mediu Octavian Alexandru Berceanu. FOTO Facebook

Activistul de mediu Octavian Berceanu a fost numit în mod oficial comisar general, cu rang de secretar de stat, al Garzii Nationale de Mediu! Decizia de numire a fost publicată joi, 11 martie în Monitorul Oficial.


Așa cum anunța Focus Press aici, inginerul silvic Octavian Alexandru Berceanu își dorește din tot sufletul 2 lucruri:

  1. Digitalizarea Gărzii Naționale de Mediu, astfel încât să știu/știm din două clicuri, de la simplu cetățean la ministru, cum au fost soluționate sesizările, unde sunt zonele cu depozitări frecvente ilegale de deșeuri, sau alte surse de poluare, sau factori de stres pentru ariile naturale protejate, fauna, flora, ape și sol.
  2. Sistem de Urmărire al Deșeurilor SUD, similar sistemului SUMAL pentru masa lemnoasă, astfel încat instituțiile statului să poată avea în timp real cantitățile de deșeuri transportate, traseul mijloacelor de transport al deșeurilor, cantități le sortate, reciclate, depozitate sau incinerate pe categorii de deșeuri, volume și cantități. Fără un Sistem de Urmărire al Deșeurilor economia neagră, subterană a deșeurilor nu poate fi scoasă la lumină, nu va exista presiune pentru colectarea selectivă la nivelul primăriilor, DNA-ul nu va putea combate infracționalitatea mare, iar noi cetățenii nu vom putea afla niciodată dacă un camion cu deșeuri transportă legal sau ilegal deșeuri, așa cum funcționează Inspectorul Pădurii pentru masa lemnoasă.

A.V.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.