Oficial, de la Jandarmerie: au fost aplicate peste 100 de amenzi la protestul de la Constanța

0
534

În cursul zilei de duminică, 28 martie a.c., la Constanța, sute de persoane au protestat împotriva noilor măsuri impuse de autorități, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În legătură cu manifestația publică de protest ce a avut loc la Constanţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa face următoarele precizări:

“Până în momentul întocmirii acestui comunicat, au fost aplicate 102 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49.500 de lei atât organizatorului, cât și unora dintre participanți. Organizatorul activităților a fost sancționat contravențional pentru că nu a declarat adunarea publică şi nu a luat măsurile necesare astfel încât adunarea publică să se desfăşoare conform prevederilor legale impuse de actualul context epidemiologic,  iar participanții pentru că au participat la o adunare publică cu nerespectarea condiţiilor şi măsurilor preventive impuse pe timpul stării de alertă şi nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun“, se arată în comunicatul transmis de IJJ Constanța.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.