Ofițer IGPR condamnat pentru fapte de corupție, cere să fie eliberat de la Poarta Albă

0
1356
Imagine cu rol ilustrativ, sursa foto: ysnews.com

Un fost polițist din cadrul IGPR, condamnat pentru trafic de influență și fals în declarații, a cerut să fie eliberat condiționat mai devreme de expirarea termenului. Culmea e că prima instanță i-a aprobat cererea. Polițistul a fost prins la Constanța, în 2017.

Procurorii arată că în cursul lunii iunie 2017, ofițerul Mădălin Ștefan Bucătaru a pretins de la un om de afaceri 200.000 euro, în schimbul influenței pe care a afirmat că o are asupra unor ofițeri de poliție din cadrul IPJ Ilfov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov. Bucătaru a promis că îi va determina pe aceștia să dispună o soluție de clasare față de martor, într-o cauză în care acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Omul de afaceri „consiliat” de ofițerul de poliție Bucătaru, contra sumei de 200.000 de euro se pare că ar fi, potrivit ziarului, Liberatea, turcul Nasip Oruc, patronul firmei Intens Point, iar acesta se afla în colimatorul procurorilor de la Parchetul Tribunalului Ilfov, care îl cercetau pentru pretinse fapte de evaziune fiscală. La momentul la care Nasip Oruc discuta cu polițistul Bucătaru despre modalități de a scăpa de ancheta penală de la Ilfov, acesta se afla sub puterea unor măsuri preventive stabilite în dosarul său de către procurori.

Polițistul a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani și 8 luni de detenție, pentru trafic de influență și fals în declarații, iar în martie 2019 a fost reținut la Constanța, fiind încarcerat la Poarta Albă.

Judecătoria Medgidia i-a dat ”liber”, DNA se opune

În luna noiembrie 2020, la aproape un an și jumătate de când a ajuns în temniță, fostul polițist a cerut Judecătoriei Medgidia să fie eliberat condiționat, iar Judecătoria Medgidia i-a admis solicitarea, pe 9 decembrie.  Numai că DNA s-a opus acestei eliberări și a formulat contestație, care a ajuns pe rolul Tribunalului Constanța. Luni, 8 februarie, judecătorii de la Tribunal au respins contestația formulată de DNA. Practic, ofițerul de poliție urmează a fi pus ăîn liberate în cel mai scurt timp.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.