Nouă unităţi de învăţământ din Constanţa au, în continuare, WC în curte şi nu au apă curentă

0
1165
Copii, tot mai afectați de COVID-19. FOTO Cătălin SCHIPOR

Pe raza județului Constanța funcționează 463 de instituții de învățământ publice și 41 private. Dintre acestea, nouă nu au autorizație sanitară de funcționare. 

Luni, 08.02.2021, începe al II-lea semestru al anului școlar 2020 – 2021 și se redeschid unitățile de învățământ, fiecare cu scenariul propriu: verde (1) sau galben (2). La Dumbrăveni, deși incidența în localitate este de peste 3/1.000 de locuitori și acestea ar trebui să rămână închise, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a decis ca cei unsprezece preșcolari și cei 20 de elevi de la învățământul primar să meargă la școală și la grădiniță. Cei 20 de elevi de gimnaziu vor continua cursurile on-line și dispun de tehnologia necesară, susține inspectorul școlar general constănțean, prof. Sorin Mihai.

Dintre toate instituțiile școlare din județul Constanța, nouă nu au autorizație sanitară. Principalul motiv pentru care nu au obținut-o îl reprezintă organizarea grupurilor sanitare și neputința de a asigura apă caldă și rece la nivelul toaletelor. Adică au WC în curte și nu au apă curentă.

„Menționăm că dintre cele nouă instituții de învățământ, una este în curs de reabilitare și urmează a primi avizul în momentul în care lucrările vor fi încheiate, iar una nu a depus încă documentația completă pentru a primi avizul. Dintre cele nouă, două se găsesc pe raza Municipiului Medgidia iar șapte în mediul rural“, ne-a declarat Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al Direcție de Sănătate Publică a Județului Constanța.

Prof. Sorin Mihai susține că directorii unităților de învățământ și autoritățile administrațiilor publice locale au depus și vor depune toate eforturile în vederea rezolvării acestor situații. Cum le-au depus, nu mai întrebăm, de vreme ce după atâția ani și atâtea luni de vacanță și învățământ on-line, tot nu s-a rezolvat problema siguranței sanitare a elevilor din tot județul Constanța: să nu mai existe școli cu WC în curte și fără apă curentă.

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.